--> Ювелір Віктор Шеремета: від майстра до митця* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ювелір Віктор Шеремета: від майстра до митця*

0
14
Ювелір Віктор Шеремета: від майстра до митця*
Віктор Шеремета створює ювелірні прикраси понад тридцять років. За цей час відкрив у Луцьку салон коштовних прикрас “ВАШ Ювелір”, заснував міні-фабрику, де особисто навчає майстрів тонкощам ювелірної справи. Його клієнтами стали сотні людей, між яких – відомі бізнесмени та культурні діячі не тільки Волині, а й далеко за її межами. У переддень професійного свята – Дня ювеліра – знайомимося ближче з Віктором Андрійовичем Шереметою.

БАТЬКОВІ ХРЕСТИКИ

Усе починалося ще у дитинстві. Маленький Віктор спостерігав, як батько майструє людям натільні хрестики. Батькова робота була мало не утаємниченою - радянська влада релігійні почуття людей, м’яко кажучи, не заохочувала. Але від того ця справа здавалася хлопцю ще більш цікавою і загадковою.

Мабуть, це і був той поштовх, який згодом привів Віктора до ювелірної справи, навчив її любити. Він вчився в профтехучилищі, згодом – в інституті, а паралельно робив перші спроби відливання та різьби по металу.

“Пам’ятаю, перстень собі виточив із латуні. Вставки зробив з пластмаси. Потім почав зі срібла робити. От, наприклад, збираюся на свято до знайомих чи друзів, то й швиденько зроблю якесь колечко чи підвіску із срібла, та й подарую”.

Після служби в армії Віктор уже точно знатиме, з чим пов’яже своє життя. Разом із досвідченим ювеліром відкриє першу маленьку майстерню. І справа потрохи почне набирати обертів.



ВЛАСНА МАЙСТЕРНЯ ТА ЮВЕЛІРНИЙ САЛОН

На сьогодні салон коштовних прикрас “ВАШ Ювелір” має широкий асортимент золотих та срібних прикрас, не лише власного виробництва, але і інших відомих виробників. У штаті – досвідчені майстри-ювеліри, дизайнери, продавці- консультанти.



“У нас працює команда професіоналів. Хтось з освітою ювеліра, хтось з художньою освітою... Запорука нашого успіху - постійне навчання та самовдосконалення: книги читаємо, обмінюємося досвідом і практикуємо разом. Прагну, аби у нас працювали не майстри вузького напрямку, а всебічні митці” – каже керівник ювелірної майстерні.



Майстерня Віктора Андрійовича обладнана машиною для лиття металів, муфельними печами, вальцями, пресами, слюсарними верстатами, обладнанням для обробки каміння, полірування золота і срібла, апаратом лазерного спаювання, мікроскопами, і навіть фрезером та пристроєм для тривимірного моделювання виробу.



“За допомогою ЗD-фрезера ми можемо виготовити штампи будь-якої складності, виготовити воскову модель виробу, нанести гравіювання. Спочатку задум клієнта ми моделюємо, де видно прикрасу з усіх кутів та сторін. Тільки тоді, коли клієнт підтверджує замовлення – пускаємо проект в роботу.”



Професійні досягнення Віктора Андрійовича відзначили і краяни. У 2015 році він став переможцем у номінації “Ювелір року“ Премії “Люди року-2015. Волинь” у рамках Програми “Люди XXI століття”.



Нині Віктору Шереметі за національну гідність, патріотизм та активну участь у розбудові Української держави Генеральна дирекція Всеукраїнського науково-дослідного центру Ефективного управління та Асамблея ділових кіл присвоїли Почесне звання “Лицар Вітчизни”, вручили Орден ІІІ ступеня “Золотий хрест честі і звитяги” .



НАОДИНЦІ З СОБОЮ

Перед тим, як приступати до роботи, Віктор каже, що обов’язково лишається наодинці зі своїми думками. Має свій – перевірений роками – такий собі ритуал початку ювелірної праці.

“Перед тим, як відливаю щось коштовне, дорогоцінне чи ікони – про себе молюсь і прошу Господа дозволу зробити цю річ. Мені це допомагає. Одного разу “в гарячці” не зробив цього – то вкрай тяжко було досягти поставленої мети”.



Ювелір відверто зізнається, що його муза – це дружина Надія. Каже, що саме вона надихає його та критикує водночас:

“В неї таке око – зблизька дивиться, як в мікроскоп. Усе бачить. У ювелірному виробі проаналізує кожну деталь. Я мало знаю таких своїх прикрас, які б вона з першого разу одобрила. Вона для мене найкращий порадник та експерт”.



“КОШТОВНОСТІ ГОВОРЯТЬ ПРО ВНУТРІШНІЙ СВІТ ЛЮДИНИ”

Фахівці салону “ВАШ Ювелір” моніторять ювелірні тенденції та тренди сезону. Але Віктор має своє бачення на моду та правила коштовностей.



Чоловікам Віктор Шеремета завжди майструє коштовності, які б відображали силу та впевненість. “Для чоловіка форма прикраси повинна бути міцна, масивна, кована. Без усяких путанок, ажурів, шнурочків. Якщо з камінням- то тим, яке підкреслює статус“
Жінці ж прикраса має додавати витонченості та ніжності, переконаний митець, “щоб вона відчувала себе – королевою“.



Також ювелір ділиться порадою, як слід правильно купувати та дарувати коштовності:

“За інтернетом майбутнє, можна купити там усе. Але прикрасу слід все таки приміряти, одягнути і відчути її енергетику”.

Майстер додає:

“Прикраса для жінки – як аромат. Щоб подарувати її, потрібно знати людину, її смак, як вона себе поводить у житті, як відчуває себе”.

У планах Віктора Шеремети – не лише ювелірне виробництво. Нині він виношує ідею написання посібника для ювелірів: “Я б хотів видати книгу, де не один автор, а декілька. Щоб там перепліталися їхні досвід, навики, техніка, стилі. Тоді вийде така собі збірка бачень цього особливого мистецтва”.

СЛОВО - КЛІЄНТАМ


Шоумен Сергій Скулинець:

“Я його називаю “золотою” людиною. Для мене це – Майстер з великої букви. Знаєте, все, що він робить, робить від душі. Він втілює свою енергію, своє бачення, свою любов. У результаті виходить те, що дуже подобається і дуже цінується.



З нагоди Дня ювеліра вітаю Віктора Шеремету із професійним святом. Бажаю в першу чергу миру, щоб була можливість в гармонії творити. Щоб ніколи не зупинявся на досягнутому і завжди пам’ятав, що його вироби люблять люди і цінують все, що робить Віктор та його колектив”.

Підприємець Олександр Гонсьор:

“Він настільки скурпульозно та точно працює – просто диво! Шеремета – один із тих, про кого можна сказати: “десять раз відміряв, один раз відрізав”. Крім того, виконує усі забаганки. Якось я замовив перстень з рідкісним каменем “александрит”. Він взявся його шукати – і такий знайшов, аж на Уралі! Тож з нагоди професійного свята зичу Віктору усіх благ та “кайфу” від справи, яку він робить”.

Керівник напрямку піцерії Фелічіта Тетяна Гнасюк:

“14 років тому, ми замовили у Віктора ексклюзивну річ для нашого керівника. Коли ж ми побачили результат роботи – були не просто приємно вражені, були приголомшені! Тоді я зрозуміла, що він – не просто майстер-ювелір, а фанат своєї справи.

на фото виріб зі срібла 925 проби, емаль
на фото виріб зі срібла 925 проби, емаль


Знаю, що скоро – День ювеліра. То ж, користуючись нагодою, бажаю Вам, Вікторе, миру, і здоров’я. Невтомної наснаги, креативу, яскравих ідей, довгого польоту життям та пильного зору. Спасибі Вам за Вашу роботу”.


Директор мережі магазинів “Софт Лайн Раїса Клименко:

“Людина яку можна назвати з великої букви Професіонал в своїй справі ! Віктор і його команда створюють настрій для жінок !З цією людиною легко спілкуватися ,тому що він знає чого хоче жінка! Він робить дуже гарну справу ! Я йому бажаю не зупинятися !"

Клієнт та друг сім’ї Олена:

“Ми знаємося із сім’єю Шереметів давно. За ексклюзивними виробами звертаюсь завжди особисто до Віктора. У цього митця – вражаюча майстерність! Я думаю, у наших краях це – найвидатніший ювелір. Та й люди вони самі по собі видатні”.

Настоятель Свято-Воскресенської церкви с. Звірів протоієрей Василій:

“Вони дійсно цінують людей. Для моєї сім’ї він робив підвіску- іконку Волинської Божої Матері. Дуже красива робота. Крім того, ця іконка ексклюзивна, у жодному каталозі їй аналогів не знайдете.



Я йому дуже вдячний. І бажаю Віктору, його сім’ї, його колегам Божого благословіння у добрих справах”.



Адреса:
ВАШ Ювелір, Магазин-майстерня
м. Луцьк
пр. Соборності, 11а

тел.: (0332)71-45- 06, (095)183-49- 51
e-mail: vashuvelir@ukr.net


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні