У Луцьку хочуть витратити 94 тисячі євро на лікування собаками. ВІДЕО

9
5
У Луцьку хочуть витратити 94 тисячі євро на лікування собаками. ВІДЕО
Луцьк виграв європейський грант на 152 тисячі євро, 94 з яких хочуть витратити на створення каністерапевтичних майданчиків.

Каністерапія – лікування собаками. У Луцьку таке лікування поки неможливе. Наразі Роксі одна з небагатьох собак-терапевтів, які займаються із людьми з інвалідністю. ЇЇ хазяйка, Тетяна Самутіна – майстриня з грумінгу, - повідомляє 12 канал.

Жінка забрала пса з притулку декілька років тому. З того часу й займається за відповідною методикою на волонтерських засадах. Вона радіє, що невдовзі набагато більше людей зможуть одужати завдяки поширенню каністерапії на Волині.

«В принципі, нічого надскладного тут немає. Головне - знайти собаку, у якої 200% немає агресії до людей. На неї можна замахнутися, крикнути - вона не зрозуміє, що людина її не любить. Вона буде дивитися - ну чому ти мене б'єш, я ж тебе люблю», - розповіла волонтерка Тетяна Самутіна.



На популяризацію такого методу лікування комунальне підприємство Ласка спільно з білоруськими колегами виграло Європейський грант майже на 152 тисячі євро, 95 з яких витратять на підготовку фахівців та встановлення каністерапевтичних майданчиків на території луцького притулку.

«Ми як першопроходці, то можливо все не буде відразу виходити досконало. Ми за цей рік будемо практикуватися, навчимося, настільки маємо виробити цю методику, щоб в подальшому воно йшло кожного місяця, ми всіх спеціалістів навчимо, поетапно, правильно», - заявила директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

Загалом грант об'єднав 7 областей України та Білорусії –Волинську, Рівненську, Житомирську, Київську, Чернігівську,Брестську та Гомельську. Представники сусідньої держави впевнені, що такий проект допоможе одужати хоча б частині людей з інвалідністю.

Організатори сподіваються, що навіть після завершення періоду грантового проекту, каністерапія на Волині буде процвітати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну живодерка собачниця дає. Усю ніч сьогодні вили і гавкали собаки не місто а псярня . Це ж які дебіли сидять у "европейській" міській раді що їхніми руками гроші відмивають ще і на собаках. Це нова форма циган ворожок?
Відповісти
Собаки кращі за людей. Якби в мене був вибір ріко ви чи ріко собака, я б однозначно вибрала с о б а к у
Відповісти
Вони, ті собаки золотими мають бути за такі грошиська!
Відповісти
Щось нагадує часи Кашпіровського, Чумака...
Це ж які ідіоти та аферисти нами керують.
Відповісти
А фахівці звідки? Дуже дорогі специ. А відносно собачої терапії це добре. Дуже багато позитиву дає собака, не те що ми люди
Відповісти
То мабуть ти живодер? Мелеш сам не знаєш що.
Відповісти
Відкриваю пансіонат котячотерапії, іду наловлю мішок панацеї, європа я готовий приймати євро.
Відповісти
маразм... який дебілізм.. Це саме на такі цілі потрібно валюту тратити?? Більш немає на що? - тільки й чути о телевізору і від узаконених жебраків-волонтерів - подайте на те, подайте на се.. А тут тисячі євро на маразм... це вже навіть не гондурас..
Відповісти
Ви знаєте які кошти виділяють на ту живодерню якою керує славнозвісна живодерка-хапуга Дана,а гранти на 90 тисяч евро,які виделені на наше міссто.І що бачать мешканці Луцька,зраї безпритульних,нестерилізованих тварин, а тим чим має займатись вона,роблять за власні кошти сердобольні волонтери,стерилізують,прилаштовують,в міру своїх можливостей.А наша місцева влада просто кришує і ділить кошти.А даний проект це ще одна ідея по відмиванню і розкраданню коштів.Всі мешканці Луцька мовчать,бореться з цим лише невелика група людей.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні