Вигадливі наркоторговці, пологи та машина набита коштовностями: пригоди на волинській митниці

0
-5
Вигадливі наркоторговці, пологи та машина набита коштовностями: пригоди на волинській митниці
На волинській митниці - не лише постійні черги та контрабандні цигарки, але й трапляється чимало веселих та нетипових випадків.

Виданню "Перший" до Дня митника, 26 січня, вдалось познайомитись з інспектором МП «Ягодин», яка пригадала кілька цікавих, а подекуди й кумедних історій.

НАСОС ЧИ ГАРМАТА?..

За її словами, один з найкумедніших випадків трапився торік, коли на пункті пропуску «Ягодин» затримали двох українок з гарматою до артилерійської установки. Жінки везли її просто у мікроавтобусі, а на запитання митників: «Що це таке?» відповіли, що це гідравлічний елемент до насоса.

Та насправді виявилось, що це 30-міліметрова шестиствольна гармата автоматичної корабельної артилерійської установки АК-630 радянського зразка. Однак, коли спеціалісти встановили, що це таки зброя, жінки почали переконувати, що вони не знали про справжнє призначення вантажу, який просив завезти до Польщі їхній знайомий.

МАШИНА З МОТЛОХОМ, ЯКИЙ ВИЯВИВСЯ РАРИТЕТНИМИ КОШТОВНОСТЯМИ

Колись на «Ягодині» затримали литовця з величезною партію раритетних коштовностей та різних старовинних речей. Зокрема, чоловік власним автомобілем намагався проїхати через «зелений коридор». Переконував, що нічого цінного не везе. Та митники йому не повірили і були вражені, коли почали оглядати машину.

Так, у багажнику вони виявили старовинний самовар ХVII-ХІХ ст, а ще – золоті прикраси, нагрудні знаки, цінні ґудзики і раритетний посуд.

Експерти встановили, що це культурні цінності. Натомість литовець наївно розповідав, що це все, що в нього лишилось від померлої бабці, яка мешкала в Україні. Мовляв, поховав, перебрав її мотлох, хату продав і вирішив забрати кілька речей на пам’ять.

Тож переконував, що вперше чує про те, що це якісь цінні речі, адже за словами родичів – бабка ніколи не жила заможно. Чи насправді стало це для литовця відкриттям, чи фінішом провальної операції – не відомо. Тим не менше, цінності вилучили, а чоловіка оштрафували.

ДЕ ТІЛЬКИ НЕ СХОВАЮТЬ НАРКОТУ

За словами інспектора митниці, контрабандисти взагалі дуже вигадливі люди. І якщо їм неодноразово доводилось витягувати контрафактний товар з обшивки машин, автомобільних запасок та інших порожнин автомобілів, то трапляються і такі, які перевозять заборонені речовини чи речі просто на собі і навіть у собі.

Такими методами часто користуються наркоконтрабандисти. Свого часу трапився випадок, коли у чоловіка вилучили заборонені до ввезення таблетки, тож, аби не втратити товар – просто на митному посту він почав їх їсти. У такий спосіб він намагався переконати інспекторів, що це вітаміни.

Зрештою у нього таки відібрали решту таблеток, та чоловіку за деякий час стало зле і його забрали в лікарню.

Також жінка пригадала двох своїх «колег». Зокрема, на МП «Ягодин» одного дня затримали двох чоловіків. Митники вилучили у них майже 10 тисяч психотропних таблеток та партію кокаїну.

Однак, контрабандисти вирішили схитрити і завбачливо виготовили фальшиві документи. Спочатку один представився працівником іншого пункту пропуску. Та згодом обоє показали посвідчення структури по боротьбі з корупцією. Та це їм не допомогло – контрабандистів затримали, а нарковантаж, який начебто везли для слідчих дій, конфіскували.

КУПИВ IPHONE 7, А ЙОГО ЗАБРАЛИ :(

Під час оформлення документів у чоловіка помітили новенький «Iphone7», який нещодавно вийшов у продаж. Однак, з огляду на те, що телефонний апарат ще не був сертифікований в Україні – митники вилучили його у чоловіка. Ним виявився мешканець Любомля, який придбав омріяний телефон за кордоном. Після того, як «Iphone7» вилучили – він не здався і пішов відстоювати свої інтереси до суду.

ПОЛОГИ НА МИТНИЦІ ТА НАРКОТИКИ ЗАМІСТЬ ОБРУЧКИ

Окрім випадків з контрабандою, трапляються на митниці і романтичні випадки.

Одного разу прикордонник підкинув своїй нареченій наркотики, щоб зробити пропозицію.

Зокрема, на «Ягодині» затримали дівчину, у речах якої виявили пакетики з речовинами, схожими на героїн. Спочатку на автомобіль, у якому їхало дві жінки, агресивно відреагувала службова вівчарка прикордонників. Автівку направили на детальний огляд, під час якого й знайшли білий порошок.

Дівчину одразу попередили, що за контрабанду амфетаміну чи героїну їй може загрожувати від 3 до 6 років тюрми. Вона розплакалась, і тут наступила справжня кульмінація – до неї вийшов з оберемком троянд її наречений. Хлопець зізнався, що це був розіграш, адже у пакетах була цукрова пудра.



У такий спосіб парубок вирішив запропонувати дівчині вийти за нього заміж. Організувати всю театральну постановку йому допомогли колеги. Тож дівчина не змогла йому відмовити і пообіцяла вийти за відчайдуха заміж.

А кілька років тому навіть трапився такий випадок, що митному інспектору довелось просто на кордоні з Польщею приймати пологи у жінки.

Як бачимо, митникам сумно не буває!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні