Луцькі підземелля увійшли в ТОП-15 таємничих катакомб України

0
-2
Луцькі підземелля увійшли в ТОП-15 таємничих катакомб України
Луцькі підземелля у старовинній частині міста потрапили до переліку найзагадковіших катакомб України.

Одне з найбільш таємничих місць у місті – Петропавлівський костел, - пише DKS Україна.

Цей храм був складовою частиною оборонної системи Луцька, під його значними стінами ховаються цілих три підземні поверхи. Свого часу вони давали можливість безпечно пережити будь-яку атаку. Багато років тут ведуться розкопки, під час яких були знайдені людські кістки і черепи, меблі та різні предмети побуту.

Вік підземель – близько 400 років, у різні часи вони використовувалися як склад, в’язниця, бомбосховище, овочева база і навіть як Музей атеїзму. Частина підземель доступна для огляду, але потрапити туди можна тільки в супроводі екскурсовода.

Зовсім поруч із костелом знаходиться ще одне місце, підземні тунелі якого залучають до Луцька чимало туристів. Знаменитий замок Любарта був побудований у далекому XIV столітті, сьогодні в його стінах розташовуються декілька музеїв та експозицій. Під час екскурсії туристів також проводять у розкопки церкви Іоанна Богослова – багаторівневі таємничі підземелля, з якими пов’язано багато міських легенд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні