Волинянин продає олігархам гігантських гусей і королівських павичів

0
1
Волинянин продає олігархам гігантських гусей і королівських павичів
Зоотехнік із села Дубище Рожищенського району Святослав Приходай облаштував на власному обійсті справжню птахофабрику.

Щоправда, замість курей і качок розводить екзотичну птицю – від 15-кілограмових гусей-гігантів до королівських павичів, - пише "Твій портал".

ЗА ГРОШІ, ЯКІ ВИТРАТИВ НА ПТАХІВ, МІГ БИ КУПИТИ МАШИНУ

"20 років відпрацював на птахофабриці у сусідньому селі Носочевичах. Із мене, буває, сміються. Бо за гроші, які витратив на закупівлю екзотичних пташенят, міг купити престижну машину. Але техніка мене не вабить, а вабить птиця", - пригадує чоловік.

Нині має молодняк павичів, 8 гусей порід комогори, хомогори і бійцівські. Найбільший гусак – змішаної комогорської породи з бійцівською – важить щонайменше 16 кілограмів. Серед павичів, більшість з яких індійської породи, вирізняються королівські чорноплечі. Є повністю білий – альбінос.

"Доросле поголів’я можна годувати, як звичайних курей. Але я в раціон своїх павичів додаю волоський горіх, соняшникове і гарбузове насіння, навіть сир. Бо маю дві корови, то й сиру вистачає. Також на харчі йде кукурудза, пшениця, ячмінь – зерносуміші", – розповів чоловік.

ЦІНА ПТАХІВ

Своє хобі, яке поступово переросло в професію задля заробітку, Святослав мотивує тим, що полюбляє красу. Зиск вирощувати екзотичну птицю – в тому, що мають надзвичайно цінне м’ясо. Хоча сам птахівник не куштував його.

"М’ясо я не пробував, бо дороге задоволення – зарубати птицю за дві тисячі гривень. Про ціни годі й говорити. Екзотика обходиться дорого. Скажімо, королівський павич коштує щонайменше 2 – 2,5 тисячі гривень. Індійські дещо дешевші, але не менше від півтори тисячі", - зазначає чоловік.

"Гуси-гіганти теж не з дешевих. Якщо звичайна гуска, максимальна вага якої сягає 5 кіло, на базарі продають з розрахунку 50 – 70 гривень за кілограм, то за екзотичні гуси доведеться заплатити по 80 гривень за кіло. Якщо врахувати вагу гусака – від 10 кілограмів, то одна птиця затягне на тисячу гривень. Зрозуміло, що не кожен ладен викласти подібні гроші за птахів", - каже Святослав.

ПРОБЕМ ЗІ ЗБУТОМ НЕМАЄ

"Попри високі ціни, проблем зі збутом практично немає. Як на гусей, руанівських качок, так і на павичів. Хто купує? Є люди, які мають усе: величезні маєтки, кам’яні паркани, цілі сади, квітники, клумби, фонтани. І вони хочуть, щоб для звершеної композиції ходив павич із розпущеним хвостом. Скажу, що серед клієнтів є дуже багаті, олігархи. Хоча є й такі, як я – беруть для душі або для розведення, - каже Святослав.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні