Про В’ячеслава Хурсенка почали писати книгу*

0
2
Про В’ячеслава Хурсенка почали писати книгу*
У Луцьку розпочали роботу над написанням книги про відомого співака В’ячеслава Хурсенка.

Як розповів керівник благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов, формат книги - поки що таємниця. Утім додав, що у ній будуть розміщені вірші і пісні Хурсенка, які ще ніде не звучали і не публікувалися.

Дмитро Глазунов говорить, що про написання книги повідомили ще у вересні на фестивалі:

«Ідея видати збірку віршів у дружини В’ячеслава Ольги була вже давно. Та разом з нею ми прийняли рішення зробити щось більше і ширше. Це має бути поема про достойну людину, а не лише про його напрацювання».



Також керівник фонду Дмитро Глазунов зазначив: «Формат книги тримаємо у таємниці. Але привідкрию завісу - у ній будуть розміщені вірші і пісні В’ячеслава Хурсенка, яких світ ще не бачив».

Дружина Ольга Хурсенко розповіла, що В’ячеслав був особливо творчою людиною, адже його вірші знаходили і на газетах, і на серветках.

«У нього не було такого, як в істинних письменників, щоб все посортовано, періодично. Коли до нього приходило натхнення, він писав будь-де. Деякі матеріали я знайшла і зберегла, але, звичайно, це не всі. У нас вдома цілий куточок його нагород, фотографій, творчості. Насправді, ця книга – моя мрія, я дуже рада, що знайшлися люди, які реалізують її», - розповіла дружина В’ячеслава Хурсенка Ольга.

До слова, це не перша книга, яку видав фонд «Рідна Волинь». Раніше Україна побачила книгу «Борис Клімчук: я син Волинської землі».



Над книгою про Хурсенка працюватимуть ті ж люди, які створили справжній шедевр про Бориса Клімчука. Зокрема, редактор обох видань – Ніна Долінчук. До оргкомітету, який традиційно очолив Дмитро Глазунов, увійшли також відомий книговидавець Дмитро Головенко та заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький.



«Спогади людей, фотографії – безцінні матеріали. Ми будемо буде вдячні за допомогу і обов’язково знайдемо місце для цих документів у тексті», - зазначила Ніна Долінчук.

Допомогти може кожен, надіславши матеріали на електронну пошту- office@bfrv.volyn.ua або зателефонувати (0332) 24-11-02, 0504382896.

Варто зазначити, що фонд «Рідна Волинь», зокрема його керівник Дмитро Глазунов уже внесли знайний вклад у справу вшанування пам’яті Хурсенка. Команда фонду в рамках проекту «Честь маю» навіть започаткувала у Луцьку осінній фестиваль пісень В’ячеслава Хурсенка, який планують зробити традиційним.

До слова, серед героїв проекту «Честь маю», покликаного вшанувати знакових краян, чиї імена закарбовані в книзі пам'яті Волині: Рустам Хамраєв, Андрій Снітко, Віктор Чеблін, Борис Клімчук, Юрій Лелюков і, звичайно, В’ячеслав Хурсенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні