«Луцьк авторитетом задавив навколишні села», - експерт

2
-4
«Луцьк авторитетом задавив навколишні села», - експерт
Директор Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк розповів, чому навколишні села не хочуть об'єднуватися з Луцьком.

Анатолій Пархом’юк каже, що на початках об'єднання місто Луцьк зайняло неправильну позицію, - пише «Волинь Online».

Директор Центру розвитку місцевого самоврядування впевнений, що процес об'єднання потрібно було починати у 2015 році на самих початках.

"Луцьк зайняло неправильну позицію, коли вже розгубили всі ініціативи, які навколо нього – Жидичин, Прилуцьке, Підгайці, Липини, Боратин, Гірка Полонка тощо. Виступали з позиції не партнера, а виступали з позиції, що ми місто, а ви – село. І це напевне зіграло негативну роль в тому, що села так з острахом до цього віднеслися. От тут якраз і авторитет. Своїм авторитетом задавили навколишні села", - каже Анатолій Пархом’юк.

Волинський децентралізатор каже, що села не побачили тих можливостей, які відкриваються під час приєднання до міста Луцька.

"Другий момент це те, що навколо міста сформовані населені пункти, які не є бідними, – в деяких з них доходи на душу населення більші, ніж у Луцьку. І саме боязнь того, що вони не зможуть ефективно комунікувати із Луцьком саме до цього й призвела", - зазначає експерт.

Анатолій Пархом’юк каже, що процес об’єднання Прилуцького з містом Луцьком відбувався своєрідно.

"Першим ініціатором був ще покійний Микола Ярославович Романюк в 2015 році. Микола Ярославович ініціював, тоді процедура не пройшла. Далі процес пригальмувався, бо зрозуміло, що формування громад навколо міст обласного значення – це дуже складний процес з огляду на те, що великі ставки: міняти міського голову, йти на вибори, а зрозуміло, що не вибори в невеличкому населеному пункті", - ділиться думками директор Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк.

"Смерть міського голови Луцька вплинула дуже серйозно на ці процеси, немає чинного міського голови, є виконувач повноважень, є політичні розбіжності у баченні одних і других політичних сил в місті. Це, як на мене, процес закономірний", - розповів волинський децентралізатор.

Анатолій Пархом'юк зазначив, що сьогодні у Верховній Раді є декілька проектів законів, які стосуються саме того, що необхідно визнати міста обласного значення вже об’єднаними територіальними громадами, тоді можна доєднувати інші населенні пункти без проведення виборів у самому місті. Він впевнений, що це розв’язало б проблему по всій Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьк мстить с.Липини знявши з рейсу автобус №32 вже пів року немає чим доїхати в Району лікарню, батьки з дітьми і літні люди ходять пішки, а сільська рада Липин цим і непереймається бо всі на елітних автомобілях і прохання односеоьчан ігнорують ! так про яку Європу може іти мова як чиновницькі чвари вже всіх втомили!!?
Відповісти
Так і має бути, чому Луцьк - має перейматись проблемою сільських маршруток?
Буде ОТГ з Луцьком, тоді, а так )))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні