«Били і казали, що я не жилєц»: звільнений волинянин розповів, як був у полоні

1
6
«Били і казали, що я не жилєц»: звільнений волинянин розповів, як був у полоні
Звільнений волинянин Володимир Гізун з жахом пригадує, як у полоні неодноразово прощався із життям. Але доля склалась інакше і боєць наразі вдома.

"Звикаю до мирного життя і домашньої їжі", – каже він. Чоловік два тижні як повернувся з полону сепаратистів, - йдеться у сюжеті Волинського телебачення.

Нагадаємо, у середу, 27 грудня, відбувся обмін полоненими на Донбасі. Військового із села Любохини Старовижівського району не було у списках на обмін, проте він таки потрапив додому.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Під Луцьком зустріли звільнених з полону Артема Віндюка та Володимира Гізуна

Володимирі Гізун потрапив у полон в 2015 році, перед новим роком.

"Це було на Святого Миколая, 19 грудня. Їхав з Маріуполя на позицію, була темна дорога, шофер просто не туди поїхав. Наділи пакет на голову і завезли в підвал. Побили і кажуть: "Всьо, ти вже не жилєц". Я не міг нічого зробити, бо руки зв'язані. Спитали моє останнє слово. Кажу: "Тіло доставте мамі, додому, щоб поховала". Погодились", - з жахом пригадує боєць.

Він розповів, що сепаратисти спершу годували полонених двічі на день. Згодом їх перевели у колонію в Макіївку, де кормили частіше, але зіпсованими продуктами.

"Зараз лікуватися треба. З животом проблеми, зуби треба повставляти, ну і нерви трохи... Я ж смерть в очі бачив", - каже Володимир Гізун.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не видно, що не "жилєц". Якби так було, як він говорить, то за два роки давно вже вмер би.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні