До успіху привів ...чоловічок з реклами у маршрутці*

0
11
До успіху привів ...чоловічок з реклами у маршрутці*
Її кар’єра – то хрестоматійний зразок успіху, можливого у ХХІ столітті. Коли визначальними стають енергія, бажання працювати і воля до перемоги.

Лучанка Олена Філімонова, маючи за плечима освіту інженера-програміста і не один рік роботи у банку, зуміла круто змінити своє життя – і стати керівником закладу, поява якого у Луцьку стала справжньою подією – магазину нового формату “Сім23” на Лесі Українки,67.

ГОЛОВНЕ – РИЗИКНУТИ

Усе почалося з оголошення, що впало в око у ранковій маршрутці. На ньому – чоловічок,який йде вгору по сходинках. І текст, що запрошував у команду молодих і амбітних.

“Я тоді подумала: треба пробувати! І пішла на співбесіду. Незадовго до того я народила другу дитину, і все частіше задумувалася про зміни у житті” – пригадує Олена.

Співбесіда минула успішно – жінці дали шанс спробувати. Досі пригадує своє здивування від звістки: у “Сім23” не обов’язково починати кар’єру з роботи касиром чи пакувальником. Маєш амбіції? Йди в керуючі!



“Ну, звісно, одних амбіцій мало, - сміється сьогодні Олена. – Але без них, мабуть, у мене нічого не вийшло б”.

Попереду був місяць навчання. Усі деталі рітейлу – від особливостей касової дисципліни до тонкощів управління колективом – довелося вивчити за цей час. Олена пригадує, що, попри те, що було напрочуд важко (вдома її чекала маленька дитина, яка вимагала багато уваги!) – було водночас і цікаво.
Далі – іспит. І тільки тоді – право зайняти посаду керуючого магазину.

Першим “Сім23”,який очолила Олена Філімонова, став магазин на проспекті Відродження. Було це ще у 2015 році.

«З надійними друзями і колегами можна подолати будь-які труднощі».

“Зізнаюся: дуже хвилювалася, коли мені запропонували переходити у магазин “Сім23”нового формату. Але все ж таки відважилася прийняти і цей виклик. Тим більше, що переходити у новий магазин я мала зі своєю командою. І це дуже тішило, бо з надійними друзями і колегами по роботі можна подолати будь-які труднощі” – пригадує Олена.



У центрі Луцька, на вулиці Лесі Українки у вересні 2017 року відкрився новий “Сім23”. Цей маркет – особливий. На відміну від традиційних міні-маркетів, тут зроблений основний акцент на відділі готової їжі і напоїв. А ще є відділ «To Go», в якому клієнт може придбати напої або швидку їжу просто з вулиці, не заходячи у приміщення.

“Перші два місяці було дуже важко. Робота вимагала більше часу, впроваджувалося багато нововведень, доводилося особисто і відкривати магазин, і закривати» – зізнається керуюча.

“Що ж допомогло впоратися і вийти переможцем?” – запитуємо.
“Передусім, рідні. Сім’я з розумінням поставилася до того, що я мушу віддатися роботі. Моя 10-річна донька приходила в магазин після школи і навіть просилася допомагати - сміється Олена. – Я доручала їй дрібні «завдання», ось такий в нас був наймолодший помічник».

І додає: другою обов’язковою умовою перемоги була... любов до роботи: “Я люблю цей “драйв”, цей темп роботи. Люблю працювати в цій команді, з цими класними людьми. Мені дуже подобається, що ми робимо щось справді цікаве, нове і корисне для лучан”.

МАГАЗИН ЄВРОПЕЙСЬКОГО ФОРМАТУ

В мережі «Сім23» магазин на Лесі Українки, 67 – це перший магазин нового формату «convenience store» – зручний маркет. Від звичних «Сім23» він відрізняється окремо виділеним відділом готової їжі та напоїв. Центральна частина магазину відведена під модуль гарячих та холодних напоїв за системою самообслуговування.



В касовій зоні клієнтам пропонуються хот-доги різних видів, ковбаски гриль, гарячі м’ясні та картопляні снеки. Також в магазині представлена свіжа випічка з власної пекарні.



“А ви самі готували коли-небудь хот-доги?” – запитуємо в керуючої магазину.
“Звичайно! Ще перед відкриттям магазину нам провели окреме навчання – саме щодо приготування хот-догів. Тому мені не проблема приготувати їх для клієнта. Як і за касу можу стати, між іншим. Вперше для людей ми готували ще до відкриття магазину – у серпні на фестивалі їжі», - розповідає молодий керівник.

Олена зізнається, що серед напоїв у своєму магазині найбільше полюбляє капучино. А з їжі – картоплю фрі і нагетси.

* * *

Олена Філімонова каже, що переконалася на власному досвіді: не можна боятися йти працювати у незнайому сферу.

“Не раз думаю: це ж скільки б я втратила, якби тоді не ризикнула піти на співбесіду у “Сім23”! – каже керуюча.
І додає: “Головний критерій, за яким треба приймати на роботу, – це чесність, відповідальність і готовність постійно вчитися. Якщо людина саме така, якщо має сильне бажання мати достойну роботу, якщо не боїться труднощів – тоді успіх їй точно гарантований”.

Орися Зорінська для "Волинь24"


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні