--> У ймовірного вбивці Каті Литкіної знайшли її фото | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У ймовірного вбивці Каті Литкіної знайшли її фото

0
13
У ймовірного вбивці Каті Литкіної знайшли її фото
У вівторок, 9-го січня під час засідання в Ковельському міжрайонному суді показали відновлені фото Катерини Литкіної, що були видалені з карти пам’яті. Флешку знайшли в обвинуваченого у вбивстві Назара Статочнюка.

На засіданні також дослідили зміст переписки та коментарів Статочнюка у мережі “ВКонтакте” за 2016-й та минулі роки, - пише "Буг".

Експерти відновили фото з флешки, які не потрапили в соціальні мережі, частину їх не бачили навіть батьки дівчини. На одному з них – манікюр, з яким її знайшли мертвою на териконі, на іншому – кросівки, в які вона була взута, коли відшукали тіло.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Справа Литкіної: оприлюднили аудіо розмов ймовірного вбивці з матір’ю

Присутні на засіданні могли побачити спільні фото Каті з її хлопцем Мироном, фотографії з випускного в 9-му класі. На світлинах є елементи побуту (частини стола, комп’ютера, кімнати вбитої), що свідчить про те, що вона – автор фото, видалених з флешки.

Мама Каті впевнена, її донька б не відсилала таких світлин Назару і вони перебували виключно у її користуванні. Натомість захисники Статочнюка вважають: не можна категорично стверджувати, що ці файли зроблені телефоном Катерини, а не переміщені через інтернет.

“На фотографії, де пилочка лежить на столику, – кімната, де спала Катя. Не думаю, що Назар прийшов і це все пофотографував. Хотіла звернути увагу на фото, на якому нігті Каті… донька померла з таким манікюром. Воно зроблене за кілька днів до загибелі”, – зауважила матір Каті Вікторія Литкіна.

На судовому засіданні дослідили й інші відновлені файли. Зазначалось, що 3-го серпня на телефоні Назара з’явилося повідомлення “Вітаємо в Угорщині”. Про виїзд хлопця за кордон ставили акцент і на попередніх слуханнях, адже він покинув Україну відразу після вбивства Литкіної.

До відновлених в інтернеті коментарів Статочнюка у колегії суду з’явилося багато питань, знову підняли тему поширених ним світлин з Катериною Литкіною в групі “Пліткарка”. Зокрема суддів зацікавила переписка хлопця зі знайомими, які прямо запитували його, чи має ще фотографії Каті та цікавилися, чи це він виклав її фото. На останнє хлопець відповів: “Возможно, но не факт”. Батьки вбитої та адвокати впевнені, що йдеться про світлини Каті у бюстгалтері, які Назар розкидав в інтернеті у 2016-му році. Вікторія Литкіна пригадала, що тоді навіть вчителі просили у Статочнюка видалити ці фото, однак він не послухав.

У переписках містилися репліки на кшталт “Я диявол” та інші, в них брали активну участь свідки, які в залі суду стверджували, що не спілкувались зі Статочнюком.

Нагадаємо, Катю Литкіну розшукували по всій Волині після того, як пізно ввечері 1 серпня 2016 року вона пішла з дому й не повернулася. 11 серпня поблизу шахти № 3 у Нововолинську батько знайшов тіло дівчини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні