Рівняни підтримують популярний флешмоб і несуть іграшки під храм УПЦ МП

14
-10
Рівняни підтримують популярний флешмоб і несуть іграшки під храм УПЦ МП
У Рівному люди висловлюють протест щодо дій священика із Запоріжжя, який відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика.

8 січня в період із 12.00 до 12.30 під двері Свято-Михайлівського храму УПЦ МП, що у Рівному, люди принесли декілька ляльок, повідомило РТБ.

Так рівняни підтримали флешмоб #принесиляльку, який уже кілька днів поспіль проходить в Україні. Люди висловлюють протест щодо дій священика у Запоріжжі, який відмовився відспівувати трагічно загиблого малюка, бо дитина була хрещена у церкві Київського патріархату. Обурені українці затіяли флешмоб і несуть ляльки під храми Московського патріархату. Нагадаємо, хлопчик загинув, бо на нього впав чоловік, який викинувся з вікна багатоповерхівки.



У Рівненській єпархії УПЦ цю акцію не коментують.

На офіційному сайті УПЦ натомість зазначено: "Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука благословив духовенству ввіреної йому єпархії келійно молитися за трагічно загиблого немовля Євгенія. Архіпастир закликав не спекулювати на ситуації із загиблим хлопчиком, не вносити додаткову порцію ненависті в українське суспільство, а разом вшанувати пам’ять Євгена молитвою і добрими справами (...). У зв’язку з цим він попросив приносити в храми Запорізької єпархії УПЦ ляльки, іграшки, цукерки, які будуть потім в пам’ять про померлу дитину роздані дітям з дитбудинків та малозабезпечених сімей".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Москаль і в Африці москаль!!!!
Відповісти
А може деяким попам треба думати про наслідки своііх вчинків а не звинувачувати когось в спекуляціі і розпалюванні ворожнечі,чи може вони так засліплені кремлівською ідеологією що іім байдуже людина через те що вони іншою мовою моляться?!То напрошується висновок, а чи не займає він місце дійсно "справжнього душпастира"!
Відповісти
якщо МП таке погано, що ж ви лізете до нього і ниєте, що не пущають?)
Відповісти
кацапи лишіть нас у спокої
Відповісти
Я теж думаю собі, чого туди лізти в той гадюшник.
А в випадку з дитинкою ніхто до цих падлюк і не ліз, просто організацією поховання займалися не вбиті горем батьки, а сторонні люди, і "замовили" попа з найблищої церкви, яка на біду виявилася МП. А всім же відомо, що милосердя або всепрощення це не про МП. На жаль це так.
Відповісти
яке всепрощення? вони займаються своїми прихожанами, решта конфесій своїми. нічого лізти, якщо це не ваша церква.
Відповісти
О...
Церква є церква, а секта є секта. Ви хоч розумієте різницю?
Відповісти
хто розуміє, до сектантів не бігає. хто бігає, нехай не ображається - треба триматися свого.
Відповісти
Ну секта так секта...Тоді правильно, чого в секту лізти православному. Тільки ви оголосіть про те, що ви секта, привселюдно, бо людей в оману вводите, правовлавними себе називаєте.
Відповісти
А чого "мп" приліз до нас?!!!
Відповісти
Стаття 161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії

1. Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками
Відповісти
Принесіть краще ляльок під адміністрацію Президента. Скільки дітей Донбасу загинуло через нелюда Порошенко!!!
Відповісти
Церква відокремлена від держави ів неї є свої права.Дивіться на свої вчинки краще як маєте щось вчинити .то помоліться до Бога!
Відповісти
Ну а тепер подумайте, де логіка. Ви купуєте телевізор в Фокстроті, а несете ремонтувати його по гарантії в Comfi ? Що думаєте Вам там скажуть ? Напевне відправлять в Фокстрот. Вибачте , можливо порівняння дещо не коректне, але чому було таки не звернутись в ту церкву де й хрестили ?

Відчуття що спеціально роздувають ситуацію. Значить комусь це цікаво, хоча й ганебно використовувати таке в своїх цілях.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні