В Україні стала можливою трансплантація органів померлих людей

3
-1
В Україні стала можливою трансплантація органів померлих людей
У 2018 році у столиці і ще 5-ти обласних центрах стартував пілотний проект з трансплантації органів.

Київ, а також Львів, Одеса, Запоріжжя, Дніпро і Харків - це обласні центри, де операції з пересадки органів від померлих донорів стануть можливимиі, повідомляє Експрес із посиланням на «LvNevs», що у свою чергу посилається на заяву заступника в. о. міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського.

Чиновник зазначає, що проведення трансплантації нирок від нерідних донорів у Львові, а також в столиці вже можливе до прийняття нового закону, що регулює цей вид надання медичної допомоги.

Йдеться про т. зв. трупну трансплантацію: згідно з новими посадовими інструкціями констатувати смерть тепер може анестезіолог, передає Медичний портал Здоров-Інфо.

Прийняти рішення про трансплантацію, зв'язатися з родичами потенційного донора, знайти реципієнта в разі необхідності перевезення донорського матеріалу - всі ці питання будуть виконувати не тільки транспланто-координатори, але й лікарі анестезіологи-реаніматологи після проходження спеціальної програми підготовки. Далі потрібно зв'язуватися з координаційним центром трансплантації, на сьогодні така структура є формальною.

Після прийняття законодавчого акта необхідно буде міняти статут, повноваження і правила роботи центру.

Також підкреслив Лічневський, ще належить попрацювати над створенням робочого реєстру донорів та пацієнтів, а також не останній вирішальний фактор - готовність людей жертвувати свої органи після смерті або приймати рішення про пожертвування органів своїх близьких.

Проте такий досвід вже є: єдину в Україні трупну трансплантацію проводять в Запоріжжі. Там вже створена програма для анестезіологів і транспланто-координаторів. Медикам інших міст-учасників проекту треба пройти навчання: навчитися працювати на апаратурі для констатації смерті мозку тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З нашою корумпованою системою боюся тут можливі капітальні зловживання,аж до довндення до смерті..
Відповісти
Слава Богу!
Скільки людей чекали цього!!!!
Відповісти
Узаконюють вбивства людей на органи. В цьому я уже добре переконалася, коли лікарі вбили мого 20-ти річного сина на органи ще до прийняття таких законів. Такщо лабораторія смерті, для простого пересічного українця, після їх прийняття, запрацює ще швидше, але тепер вбивці людей на органи будуть "в законі".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні