Безвіз у 2018 році Україні «не світить», - експерт

0
-8
Безвіз у 2018 році Україні «не світить», - експерт
Політолог Олег Волошин заявляє, що Україна в 2017 році досягла максимального прогресу у стосунках з Європейським Союзом.

Про це колишній директор департаменту інформаційної політики МЗС України розповів УНН.

"Що стосується Європейського союзу, то тут у нас вичерпаний порядок євроінтеграції, в силу того, що в загальному вона зводилася до двох основних пунктів: угоди про асоціацію, безвізового режиму. Ні про що більше амбітне європейці навіть заїкатися не можуть.

Адже абсолютно очевидно, що обіцяти навіть, грубо кажучи, через 20 років членство ніхто не може. Європейці категорично відмовляються навіть обговорювати це питання. Оскільки безвіз вже себе вичерпав, то у 2018 році ніяких нових проривів бути не може за визначенням", - розповів експерт.

За його словами, про вступ в НАТО або більш тісну співпрацю з альянсом поки також рано говорити.

"З НАТО нічого нового, тобто Україна була, є і буде партнером альянсу...", - зазначив він.

З цього, вважає експерт, рівень відносин з НАТО залишився фактично на тому ж рівні, що і раніше.

"Вся ця риторика Порошенка нічим не підкріплена, ніяке членство в НАТО нам не світить. ... я був в Гаазі, там на конференції з членами парламенту Нідерландів, один з них прямо сказав, що Україна ніколи не стане членом НАТО, як і Грузія, тому що це призведе до фіналу НАТО.

Занадто очевидно, що альянс не для того створювався і ніхто сьогодні не готовий серйозно говорити про прийняття на себе зобов'язань по обороні України від Росії. Ніякого прогресу серйозного щодо НАТО в 2017 році і бути не могло, і сумнівно, що він буде", - сказав Волошин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні