Священик не захотів відспівувати хрещену у Київському патріархаті дитину

18
-10
Священик не захотів відспівувати хрещену у Київському патріархаті дитину
У Запоріжжі священик відмовився відспівувати загиблу дитину, бо її хрестили у Київському патріархаті.

Сам священик Євген Молчанов представляє Московський патріархат, - пише ForPost.

Нагадаємо, трагедія сталася у неділю, 31 грудня, близько 18:20 за вулиці Історичній. 39-ти річний житель Запоріжжя вирішив покінчити життя самогубством і викинувся з вікна багатоповерхівки. У цей момент у дворі будинку гуляв маленький хлопчик зі своїм татом. За трагічним збігом обставин, самогубець упав саме на дворічного малюка.

Чоловік помер від отриманих травм на місці. Хлопчика намагалися врятувати лікарі швидкої допомоги, але дитина, не приходячи до свідомості, померла в реанімаційному автомобілі.

Як розповів тато покійної дитини Роман Поліщук, під час процесії священик дізнався, що дитину хрестили священнослужителі церкви Київського патріархату і навідріз відмовився проводити обряд відспівування.

"Батюшка сказав, що дитина нехрещена, а церква - самозванна. Мати плакала і падала перед ним на коліна, але це не допомогло", - каже Роман Поліщук.

Батьки вирішили відвезти тіло дитини в найближчий храм, але там також відмовилися відспівувати дитину з тієї ж причини. За словами батька, священики просто закрили двері перед ними і попросили покинути територію церкви.

На процесію приїхав священик з церкви Святого Миколая, де хрестили дитину, і відспівав покійного.

Священик Євген Молчанов пояснив, що в Московському патріархаті не визнають Київський.

"Смерть будь-якої дитини це завжди важко. Мені дуже шкода, я співчуваю цим людям, але переступити через ці моменти я не можу. Дитина, відспівана у Київському патріархаті, залишається нехрещеною, а церква Київського патріархату недійсна і незаконна.
Я молюся за цю дитину вдома, але в храмі не можна, тому що вона нехрещена", - сказав Євген Молчанов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Співчуття батькам! Але виникає питання, чому непішли зразу в Київський патріархат, нащо було йти туди, дитина хрещена в УПЦ КП, батькі ходять в УПЦ КП. НАЩО ЙТИ В УПЦ КП?
Відповісти
Це вас не повинно цікавити. Сталася велика трагедія! І це якраз доводить, що для батьків церква єдина! І їм було неважливо куди йти відспівувати померлого. Сподіваюсь, вам доступно пояснила. І ви зі своїми питаннями підете куди подалі
Відповісти
Я особисто неходжу в МП, і туди незвираюсь.
Вибачте помилилась у питанні, замість КП мала наувазі МП. І непотрібно перехидити на особистості і купувати мені квитка, я немала наувазі саме цю родину, я взагальному, навіщо люди ходять туди підтримують а потім пишуть нетак прийняли. Наголошою маю на увазі саме наш народ, а не окремо взяту родину.
Відповісти
Вони забули, що перш за все ми і вони - люди...а церква в нашій державі УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА, вони суперечать собі...а якщо вже на те пішло, особисто куплю білет в один кінець в рассєю!!!!
Відповісти
БОГ один для всіх людей і попів- це істина Божа. Гнати в шию московських попів, продажних, наглих, які живуть за рахунок обдурених прихожан, дихають повітрям ще слабкої незалежної держави... прийде на вас московські попи чорний день... в чому завинило беззахисне дитя...
Відповісти
А хто цю державу зробив слабкою?! З 90-х ніяк на ноги не стане. Чому Беларусь стала на ноги, а ми "ще слабкі"?! Бо на виборах треба головою думати , а не тим місцем, на якому сидите...
Відповісти
і до чого та стаття? не гоніться за фейками і не зтравлюйте людей. А "форпост" ще та жовта преса. Пройдіть по запорізьким сайтам і прочитаєте дещо іншу історію. А малюка та його сім'ю дуже шкода.
Відповісти
Я особисто неходжу в цю церку, і непотрібно мене в чомусь звинувачувати. Але якщо вона така погана то чого йдете? Чого підтримуєте?
Відповісти
Засунути кадило йому в одне місце
Відповісти
Була ситуація, коли просили в Храмі усіх святих землі волинської, що біля Там-Таму, помолитись за важкохвору дитину, яка на той момент була в важкому стані в реанімації і нам відмовили, бо дитина була хрещена в Соборі, як нам сказали "ваша дитина не хрещенна".
Питання, а якщо б дитина і не була похрещена, наприклад, після родів в лікарні, то за неї не можна молитись? В такі моменти, коли церква відвертається від твоєї біди, руки на момент опускаються і бажання туди звертатись нема.
Церква, зі своїми "розколами" геть здоровий глузд втратила!!!
Відповісти
Священик по канонам зробив, тому до нього претензій ніяких. А от чому батьки одразу не хрестили дитину в МП, а згадали про це лише потім, то це проблеми виключно їхні!
Відповісти
Чому в час такої трагедії вони мають думати, де її хрестили?! Для батьків церква єдина а,а такі,як ви і батюшка - черстві люди. Засуньте собі канони в одне місце і валіть в расєю, там вам і місце. Це Україна і тут не місце московській церкві,тим більше з такими батюшками, які не мають нічого святого! Вони не визнають, що Росія - агресор, і підтримують дії Путіна.
Відповісти
А чого ви як папуги за журналістами повторюєте "Росія - агресор"? Будете такі дурні, ніколи з цього багна не повилазете...Думайте, хто справжній ворог нашої країни. Ворог той, хто війну ніяк закінчити не хоче. Бо багацько грошиків на цій війні має...
Відповісти
Кожен, хто має голову на плечах, той знає, що агресор - Росія. Московська церква там само
Відповісти
і младєнців їдять, тепер точно.
канони з України не підуть. засуньте собі в одне місце свої сподівання.
Відповісти
не "незахотів", він не має права за їхніми порядками це робити. знов з х.я висмоктали тему.
Відповісти
Це просто жах, які грішники ці попи.От іди в церкву і гріхи здавай таким. Та ж Бог їх покарає,ой покарає.А я іду в церкву не до попа,а в храм молюся без нього.О цих кацапських попів гнати з нашої землі в Расею,щоб аж диміло за ними.А горе батькам таке, що не можливо навіть слухати стає страшно, а не то,що пережити.Господи не дає Боже ще комусь таке пережити,хай ангелочок буде у тебе, а батькам кріпитися ,таке горе зарадити словами неможливо.
Відповісти
кому горе, а комусь велика радість, бо можна попи...іти про поганих попів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні