--> Півсотні ліфтів у Луцьку і досі не працює | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Півсотні ліфтів у Луцьку і досі не працює

0
6
Півсотні ліфтів у Луцьку і досі не працює
У Луцьку досі не працює понад півсотні аварійних ліфтів.

Зупинені ліфти опечатали і обіцяли запустити ще до Нового року. Але більшість так і стоять не відремонтованими, - пише Сьогодні.

Варто нагадати, що ліфти зупинили після жахливої трагедії, у якій жінку на смерть затисло ліфтом.

Цей ліфт не працює вже більше трьох місяців. Його, як і ще 76 аварійних по місту, місцева влада зупинили після страшної трагедії в Луцьку. Тоді один з підйомників розчавив молоду жінку. І тепер мешканці будинків побоюються старих підйомників, адже вони часто виходять з ладу.

Зупинені ліфти обіцяли відремонтувати або поміняти на нові. Планували зробити це до Нового року. Але грошей не вистачило.

Як повідомляє комунальна влада, провести модернізацію одного ліфта коштує близько 400 тисяч гривен. Для міста, як і для жителів, це непосильна сума.

Тому в Луцьку вирішили ремонтувати тільки кабіни. 70 відсотків вартості повинна покрити міськрада, а 30 – зібрати мешканці під'їзду. Від людей надійшло неповних сто тисяч, влада ж виділила мільйон. Серед зупинених ліфтів відремонтували трохи більше чверті. Однак жителі навіть оновленими підйомниками побоюються користуватися.

Інженери запевняють, що підйомники ремонтують на совість. Перш ніж ліфти запустити в експлуатацію, їх тричі перевіряє експертна група.

Але головна проблема – після такого ремонту 20-ти ліфтів максимальний термін їх використання становить 5 років. Далі – повна зупинка і реконструкція. Щоб машини прослужили довше, у Луцьку уклали договір з рівненськими інженерами. Вони повинні відремонтувати ще 30 підйомників, але тут ремонт повинен бути капітальним.

Більше - у сюжеті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні