У телескопі розгледіли «різдвяну зірку»

0
-2
У телескопі розгледіли «різдвяну зірку»
Телескоп Hubble зафіксував туманність, схожу на різдвяну зірку.

Виявилося, що це зображення планетарної туманності з яскравими потоками газу, які висвітлені центральною зіркою, яка помирає.

«Hubble знайшов у космосі дещо, схоже на барвисту святкову прикрасу», ­– пише Твій портал.

Коли зірка старіє і так звана «червона фаза» її життя закінчується, вона починає викидати газ зі своєї поверхні та залишається гарячий і компактний білий карлик. Іноді ці викиди створюють симетричні потоки газу, що світиться.

Але виявлений об’єкт набагато менш структурований. Він розміщений у сузір’ї Жертовник на відстані приблизно 11 тисяч світлових років від Землі.

«Яскраві сині та червоні відтінки походять від матеріалу, що включає іонізований кисень і водень, які світяться під дією жорсткого ультрафіолетового випромінювання від ще гарячої центральної зірки», — зазначили астрономи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні