Останнє фото Степана Бандери

3
-5
Останнє фото Степана Бандери
1 січня українці відзначають день народження провідника ОУН Степана Бандери. Цікаво, що у музеї Степана Бандери у Старому Угринові, що на Франківщині, зберігається остання його прижиттєва фотографія, зроблена за кілька днів до смерті.

Цю фото влітку 2016 року передав музею онук Степана Бандери – журналіст Степан (Штефко) Бандера, який живе у Канаді, пише UkrainianPeople.

Штефко так само, як його дідусь, захоплюється фотографією. Його фотоапарат Zeiss Ikon Сonfessa зберігається у фондах музею. Показують відвідувачам його лише у день народження Бандери (1 січня), День створення УПА (14 жовтня) та на роковини смерті провідника ОУН (15 жовтня).

Цим фотоапаратом (орієнтовно 12-14 жовтня 1959 року) в Альпах зроблено й останню прижиттєву світлину Степана Бандери. Якраз напередодні вбивства провідника ОУН.

Світлина – кольорова. На фото зліва направо – дочка Леся, дружина Ярослава, Степан Бандера, дочка Наталя та соратник провідника ОУН Дмитро Миськів. Через плече у Степана Бандери висить футляр від фотоапарата.



Довідково:

Степана Бандеру вбили 15 жовтня 1959 року у Мюнхені. О 13:05 в під'їзді будинку на вулиці Крайтмайр, 7 знайшли ще живого залитого кров'ю Степана Бандеру. Медична експертиза виявила, що причиною смерті була отрута. Богдан Сташинський зі спеціального пістолета вистрілив в обличчя Степану Бандері струменем розчину ціанистого калію. Два роки потому, 17 листопада 1961 р., німецькі судові органи проголосили, що вбивцею Степана Бандери є Богдан Сташинський, який діяв з наказу Шелепіна і Хрущова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де він на фото?
Відповісти
восьмий ліворуч
Відповісти
сволота!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні