У селі на Волині - сказ тварин

0
-3
У селі на Волині - сказ тварин
У цьому році лабораторно підтверджено 4-й випадок сказу серед тварин у Камінь-Каширському районі, половину скажених тварин становлять коти.

У селі Нуйно від сказу загинуло домашнє кошеня, - інформує прес-служба ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Проведеним розслідуванням лікарями-епідеміологами міжрайонного відділу лабораторного центру встановлено, що при спробі погладити власного кота, він подряпав руку господині дому. Через агресивну поведінку тварина була ізольована у клітці, про що інформовано районну державну лікарню ветеринарної медицини. Через 2 доби кіт загинув в клітці. Лабораторним дослідженням підтверджено у тварини сказ.

Профілактичні щеплення проти сказу спочатку отримувало 2 людей з цієї родини. Подвірними обходами виявлено ще 4 дітей, які контактували з хворим котом. Всіх їх відправили на профілактичне лікування. Ветеринарною службою району у вогнищі сказу проведено майже 500 подвірних обходів, хворих тварин не виявлено. Додатково щеплено проти сказу 260 свійських тварин (собак та котів).

На даний час епідситуація зі сказу контрольована та перебуває на рівні показників минулого року: з приводу укусів вже звернулось майже 1,4 тисяч осіб, з них понад 200 отримують профілактичне лікування. Для надання необхідного лікування заклади охорони здоров’я області забезпечені достатньою кількістю антирабічних препаратів.

Контролюється ситуація щодо сказу серед тварин. На сьогодні сказ виявлено у понад 50 тварин, з яких майже половина — свійські тварини. Найбільше сказу серед свійських тварин зареєстровано у Володимир-Волинському, Горохівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Локачинському, Луцькому, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому районах та місті Ковелі.

Працівниками Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», в межах компетенції, проведено ряд профілактичних заходів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні