--> Дві скандальні земельні ділянки у Луцьку пропонують продати з аукціону | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Дві скандальні земельні ділянки у Луцьку пропонують продати з аукціону

0
2
Дві скандальні земельні ділянки у Луцьку пропонують продати з аукціону
У Луцьку придумали, як заробити 20 мільйонів на добудову 27 школи. Пропонують провести аукціон з продажу двох земельних ділянок на вулиці Глушець та Рівненській сукупною площею 1,3 гектара.

Таку пропозицію під час громадського обговорення проекту бюджету Луцька на 2018 рік, яке відбулося 15 грудня, висловив експерт «Волинського центру розвитку урядування» Юрій Моклиця.

Він зауважив, що наразі у Луцьку є дві земельні ділянки, на які розробляють проект землеустрою. Це півгектара на вулиці Глушець, 55 та площа під теплицями на Рівненській, 119.

«Це ділянки, ніби там є інтерес в окремих людей на них, але спокійно можна частину, десь до 1,3 гектара, продати через аукціон», – каже Юрій Моклиця.

З його слів, ринкова ціна цієї землі – близько 20 мільйонів гривень.

Таким чином, зауважує експерт, можна буде збільшити бюджет розвитку і спрямувати ці кошти на добудову 27 школи, яку ніяк не можуть докінчити.

Експерт «Волинського центру розвитку урядування» Юрій Моклиця
Експерт «Волинського центру розвитку урядування» Юрій Моклиця


Нагадаємо: на останніх сесіях міськради кілька разів виносили питання щодо передачі в оренду на 10 років земельної ділянки на вулиці Глушець для будівництва багатоповерхівки.

Претендував на цю ділянку помічник депутата міської ради Андрія Козюри Юрій Войт.

Щодо землі на вулиці Рівненській: у липні фірма, пов'язана з депутатами Костянтином Петрочуком і Сергієм Булою, за незначну суму купила теплиці, які знаходяться на цій ділянці. Очевидно, що там спершу планують збудувати багатоповерхівки, а потім приватизувати землю під ними.

На головному фото - земельна ділянка на вулиці Глушець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні