Соратник Медведчука, якого затримало СБУ за сепаратизм, - родом з Волині

2
7
Соратник Медведчука, якого затримало СБУ за сепаратизм, - родом з Волині
Спецслужби затримали керівника харківського осередку «Українського вибору» Андрія Лесика, який родом з Каменя-Каширського.
Про це пише «Лівий берег» з посиланням на харківське видання Mediaport .

"Лесика затримали в Луганській області сьогодні вранці. Попередньо везуть до Київського райсуду для обрання запобіжного заходу", - йдеться в телеграмі видання.

Його знайшли в селі Бондарівка Марківського району Луганської області в будинку цивільної дружини. 6 грудня Лесику вручили підозру за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). За інформацією самого Лесика, справа стосується репосту матеріалу з нібито сепаратистським закликом на сторінці в соцмережі навесні 2014 року.

Прокуратура Харківської області повідомила Лесику про підозру у підтримці так званої "Одеської народної республіки".

"Депутату Харківської міської ради VI-VII скликань, повноваження якого припинені достроково, оголошено підозру у ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади), - уточнила вона.

Дубовик розповіла, що згідно з попередніми даними розслідування, проведеного СБУ, ще депутатом Лесик здійснював заклики до зміни меж території держави.

"Зокрема, в публічних виступах він закликав громадян блокувати транспортні розв'язки з метою перешкоджання пересуванню містом військових і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державній владі", - повідомила Дубовик.

Оскільки Лесик переховувався від слідства і не з'являвся на допити, він був оголошений у розшук.

Зрештою, голова харківського осередку руху Віктора Медведчука "Український вибір – Право народу" Андрій Лесик заарештований без можливості внесення застави. Відповідне рішення 15 грудня ухвалив Київський райсуд Харкова.

Довідково. Андрій Лесик з 2010 по 2015 був депутатом Харківської міської ради 6-го скликання, з 2015-го - депутатом міськради 7-го скликання, членом фракції "Відродження", очолюючи при цьому місцеву територіальну раду руху "Український вибір" Віктора Медведчука. Навесні 2016 року Лесика позбавили повноважень. Відомо, що Андрій Лесик народився у м. Камінь-Каширський і має родину на Волині.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не так страшні московські воші, як українські гниди!
Відповісти
сумно що зрадник з волині,але засудити потрібно по повній щоб іншим було зась,
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні