«Доля Біма їх мало цікавить» - журналістка про скандальний візит чиновників до собаки

3
18
«Доля Біма їх мало цікавить» - журналістка про скандальний візит чиновників до собаки
Насправді доля собаки Біма мало цікавить луцьких чиновників, які їздили провідувати пса у місто Ківерці, - припускає журналістка Наталія Малімон. Справжньою причиною їх вчинку може бути бажання перекрити негатив, пов1заний з тим, що улюбленця Біма насильно забрали з міста, вважає журналістка.

Про це Наталія Малімон пише у блозі газети «День».

"Схиляюся до думки, що насправді доля Біма, як і інших вуличних тварин, мало цікавить владу. Інформація, що Біму добре в новій родині, мала на меті перекрити негативні відгуки, які викликало забирання Біма з вулиці. Не тому, що забрали, а тому, як це зробили і чому" - написала журналістка.

Нагадаємо, візит першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада, заступника міського голови Костянтина Петрочука та директорки КП «Ласка» Богдани Новарчук до родини ківерчан, які забрали з притулку собаку, якого лучани давно називають символом міста, викликав неоднозначну реакцію мешканців Луцька. Після нібито скарг до міськради на собаку, який мешкав на вулиці Лесі Українки і завжди був лагідним до лучан, його забрали до притулку КП «Ласка». Попри обурення лучан, які доглядали за собакою, того наступного дня кастрували і віддали людям.

"Це ж уявити: двоє керівників міста з «шлейфом» з прес-служби, фотографа на повному серйозі подають відвідини Біма як свою роботу" - наголожує жуналістка.

"А могли б заступники міського голови провідати Біма і написати про це, наприклад, у соціальній мережі. І ставлення до візиту було б, думаю, зовсім іншим, ніж до інформації на офіційному сайті. Бо правду пишуть лучани: Бім – символ, але влада має реагувати і на людей, які доживають у хоспісі, на розруху в місцевій інфекційній лікарні, врешті, було б доцільніше, аби міська влада зуміла і змогла переконати лучан, що у комунальному закладі «Ласка» тваринам так само добре, як Бімчику в новій родині", - вважає журналістка.

На думку Наталії Малімон, Бім був вуличним «відносно, бо мав де спати і був завжди нагодований».

«Історія з вилученням Біма з вулиці викликала певне заворушення серед лучан. Справа в тім, що «Ласка» не має наразі позитивного авторитету у місті. Було вже дві петиції з проханням звільнити з посади директора людину, яка очолює це комунальне підприємство, врешті, навести лад з закладом, який називають і «живодернею», і навіть «гестапо». Були публікації в різних виданнях, депутатські перевірки, навіть пікетування міської ради. Ніхто насправді не проти, аби Бім мав родину і дім. Проте чому лише він? Він фактично не зовсім бездомний. У час, коли навіть на «Бімовій» вулиці вистачає справді бездомних псів, до яких владі нема діла», - пише авторка блогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якраз хороша тема для журналістки такого розвитку, як тітка малімон. І тема нормальна для газети без позиції під назвою "День". Краще вже "Ніч".
Відповісти
піар акції влаштовують
Відповісти
Біма в мери!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні