--> Поради: як гадати на Андрія | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Поради: як гадати на Андрія

1
6
Поради: як гадати на Андрія
День святого Андрія Первозванного, або як його ще називають в народі – Андрея – один з найпопулярніших днів для ворожіння. Спокон віків українці вірили, що саме тоді можна дізнатися свою долю.

Ворожити прийнято в ніч з 12 на 13 грудня, тобто сьогодні, - пише Галас.

Найбільше способів є для неодружених дівчат.

Ворожіння на ім’я

Чи не найпопулярніше ворожити на ім’я судженого. Є кілька способів, щоб його дізнатися:

В ніч на 13 грудня покладіть собі під подушку мішечок з чоловічими іменами, написаними на окремих папірчиках. Зранку який папірчик витягнете першим, так і зватиметься ваш чоловік.

Напередодні Андріївської ночі напишіть по одному чоловічому імені на кількох цибулинах і поставте їх у воду. Суджений матиме те ім’я, з яким проросла цибулина.

В миску налийте води, а на краях посудини закріпіть шматки паперу з іменами хлопців. Посередині у шкарлупу від горіха поставте невеличку свічку. До якого папірчика свічка підпливе першою, так і називатиметься майбутній чоловік.

В ніч на 13 грудня вийдіть на вулицю та запитайте ім’я першого зустрічного хлопця (незнайомого). Як зватимуть його – так і вашого нареченого.


Коли буде весілля

Зловіть павука й поставте у посудину, аби він не втік. Якщо впродовж кількох годин він почне снувати павутину – весілля зіграєте до року часу.

У компанії дівчат можна ворожити так. Кожна бере по одному черевику. По черзі (гусачком) черевики переставляються від стіни до вхідних дверей. Чий черевик першим торкнеться порогу, та дівчина перша вийде заміж.

Через голову (собі за спину) треба кинути черевик. Якщо він впав підошвою до землі – весілля буде через пару місяців.

В день перед Андрія виламайте гілочку вишні та поставте у воду.
Якщо до Різдва вона зацвіте – цього року буде весілля.

Ще одне ворожіння в компанії. Всі дівчата беруть однакової довжини нитки й підпалюють їх. У кого нитка згорить найшвидше, та й першою вийде заміж.

Ворожіння на квасолі. Берете лівою рукою жменю квасолі, по одній відкладаєте, примовляючи: “у дівках сиджу” – “заміж піду”, і так доти, доки не закінчиться квасоля.

Ще один варіант з чобітьми. “Міряючи” підлогу чоботом від стіни до порога, приказуйте на один переставлений чобіт “молодець”, “удівець”, “буду дівувати”. Який варіант застане ваш чобіт на порозі – те й чекайте найближчого року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
славні традиції язичницьких християн
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні