Вчені дослідили, як впливають повідомлення на смартфоні на здоров’я

1
4
Вчені дослідили, як впливають повідомлення на смартфоні на здоров’я
Понад 30% повідомлень погіршують настрій. Вони викликають ворожість, нервозність, смуток, страх і сором.

Це результати дослідження британських науковців з університету Ноттінгем Трент, пише Газета.УА із посиланням на 24tv.

Вчені залучили до дослідження 50 добровольців. Їм на смартфони встановили спеціальні додатки. Завдяки ним піддослідним протягом п'яти тижнів відправили півтисячі повідомлень.

Більше третини смс змушували людей відчувати негативні емоції. Ці повідомлення стосувалися оновлень телефону чи доступу до Wi-Fi. Негатив викликала інформація, пов'язана з роботою. Особливо, якщо її надсилали відразу у великих кількостях.

"Ці цифрові повідомлення постійно відволікають від наших справ, вимагаючи уваги. Водночас повідомлення роблять наше життя більш зручним, проте ми повинні краще розуміти, як їх нав'язливе використання впливає на наше благополуччя", – каже один з авторів дослідження доктор Ейман Канджі.

Вчені розповіли, як смартфони впливають на психіку. Найбільший вплив смартфони мають на підлітків, які проводять за ґаджетами більше п'яти годин на день. На думку вчених, від мобільних пристроїв виникає залежність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо виникає залежність то це "гаджетоманія", отже треба лікувати від тоіі маніі,просто відключити всі смартфони від мережі.Телефон повинен просто телефонувати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні