--> На будівництво в Старому місті Луцька відкрили кримінал | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На будівництво в Старому місті Луцька відкрили кримінал

0
8
На будівництво в Старому місті Луцька відкрили кримінал
Щодо будівництва житлово-офісного приміщення на вулиці Кафедральна, 13 у Луцьку, навколо якого вже близько п’яти років точаться дискусії і скандали, відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомили у ГУ Нацполіції у Волинській області у відповіді на запит видання «Волинь24».

У документі зазначили, що кримінальне провадження було зареєстроване після того, як 31 серпня 2017 року до Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області звернувся мешканець Луцька.

Лучанин повідомив, що невідомі особи за сприяння адміністрації історико-культурного заповідника незаконно пошкоджують об’єкт культурної спадщини, який знаходиться на Кафедральній, 13. Цим вони, мовляв, призводять до знищення автентичності об’єкту культурної спадщини.

За цим фактом правоохоронці й зареєстрували кримінальне провадження.



Нагадаємо: 30 серпня депутат Луцькради Павло Данильчук на своєму фейсбуці написав, що на Кафедральній, 13 відновили будівельні роботи всупереч рішенню міськради.

Він заявив, що разом з поліцією та журналістами вони зупинили порушення.

Як зауважують краєзнавці, на цьому місці є унікальні історичні підвали, які можуть бути залишками монастиря.

Після розголосу будівельні роботи на деякий час зупинили. Втім, судячи з розпорядження від 27 листопада за підписом секретаря луцької мерії Григорія Пустовіта, будівельникам дали «зелене світло».

Як пояснював у коментарі перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, забудовнику дозволили відновити роботи, оскільки той у письмовому зобов’язанні пообіцяв зберегти пам’ятку.

Чиновник запевнив, що забудовник отримав усі необхідні дозволи й причин відмовляти у будівництві йому більше немає.

Зауважимо: виконує будівельні роботи ТОВ «Житлобуд-2», керівником і власником якого є депутат Волинської облради Леонід Стефанович. Замовником робіт виступає ТОВ «ЛУЦЬКМІСЬКБУД».

Цікаво, що ділянку на Кафедральній, 13 пов’язують з народним депутатом України Сергієм Мартиняком. Свого часу цю землю віддали в оренду Марії Поцілуй – матері політика і засновника агропромислової групи «Пан Курчак».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні