Нові суїциди серед підлітків: на зміну «синім китам» прийшли «червоні сови»

2
0
Нові суїциди серед підлітків: на зміну «синім китам» прийшли «червоні сови»
Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба стурбований появою нової інтернет-гри «Червона сова», яка пропагує самогубство. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, -пише Захід НЕТ.

«В Україні набирає обертів нова суїцидальна гра «Червона сова». Принцип гри такий само, як і в сумнозвісних «Синіх китах», - написав Кулеба.

З його слів, дітей заманюють у гру, надсилаючи їм посилання, за яким потрібно перейти. Незважаючи на те, що перехід за посиланням видає помилку, «куратори» дізнаються приблизну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання, її шантажують, що знають адресу й приїдуть до неї на «розборки».

Також Кулеба повідомив, що основне завдання учасника - постійно бути в мережі, моментально відповідати на повідомлення кураторів, а також дивитися психоделічне відео. З його слів, однією з жертв суїцидальної гри стала 14-річна киянка, яку через кілька днів після зникнення знайшли в Умані Черкаської області.

«Знайомі дівчини повідомили, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном та інструкцією в кишені для подальших дій», - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, про суїцидальну гру «Синій кит» стало відомо в Україні у лютому 2017 року. У департаменті кіберполіції Національної поліції України попередили, що в низці спільнот у соцмережах схиляють дітей до самогубств і фіксування моменту смерті на камеру в режимі online. Зазначали, що фанати таких спільнот називають себе китами, тому що ці тварини асоціюються у них із свободою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Надавати підсрачників усім "гравцям", позабирати гаджети, куплені на батьківські гроші, й відправити на соціально-громадські роботи після шкільних занять, от що я вам скажу!
Відповісти
А це все наслідки того що в дітей забагато вільного часу і вони займаються всякою "хер***ю"!А тут ще "виють" що дітей сильно завантажуюють домашніми завданнями...мало завантажують,треба так завантажувати щоб вних не залишалося ,ані сили,ані часу,ані бажання займатися суііцидальною дурньою!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні