У Луцьку з'явиться «сусідська варта»

3
3
У Луцьку з'явиться «сусідська варта»
У Луцьку стартував проект "Сусідська варта". У його рамках, лучани будуть відповідати за свою безпеку разом з поліцейськими та муніципалами.

У неділю, 3 грудня, відбувся перший тренінг учасників проекту – патрульних поліцейських, дільничних інспекторів та голів ОСББ міста, - повідомляє департамент муніципальної варти Луцькради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Учасники тренінгу зазначили, що чимало ОСББ уже давно беруть усе в свої руки і спільно вирішують проблеми.

«Справді, дуже часто ми стикаємось з таким поняттям, як «моя хата скраю». До прикладу, якщо зупиняємо нетверезого водія, нам треба двох свідків, і лише одна людина з десяти погоджується. Можливо, бояться, або ж вважають, що це їх не стосується. Але п’яний водій – це потенційний вбивця. Хочеться більше взаєморозуміння і довіри. Прогрес є, але він дуже повільний», - поділився досвідом заступник командира роти Тарас Шендюх.

Натомість, голова ОСББ Катерина Зюзіна розповіла, що одного разу розслідування справи про викрадення сміттєвого бака з двору тривало майже рік. Жінці кілька разів доводилось ходити до міського відділку поліції, мовляв, справа затягнулась, вона витратила свій час, а результату, фактично, ніякого не було.

Відтак, при створені «Сусідської варти» лучани та правоохоронці зможуть разом забезпечувати належний порядок у місті заради влансої безпеки.

Наразі, організація IREX, спільно з канадськими тренерами, відбирає ті ОСББ, які далі братимуть участь у проекті «Сусідська варта». Вони вже у новому році отримають знаки проекту, які встановлять на своїй території.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А потім адвокати затриманих поставлять під сумнів правомірність дій отоіі "сусідськоіі варти"
Відповісти
Відмивання еуропейського гранту. Закінчиться грант, закінчаться "знаки проекту"
Відповісти
Щось мені здається, що то все називається "настучи на сусіда", потім пару раз хтось схопить по шиї, і все програма закінччиться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні