--> «Цьогоріч можливі летальні випадки від грипу», - волинський медик | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Цьогоріч можливі летальні випадки від грипу», - волинський медик

0
1
«Цьогоріч можливі летальні випадки від грипу», - волинський медик
В. о. директора ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства здоров’я України» Наталія Янко розповіла про ситуацію із захворюваністю на грип та застуду в області.

Про це йшлося у понеділок, 4 грудня, під час оперативної наради в ОДА.

Наталія Янко зазначила, що за даними Центру грипу України епідемії грипу не вдасться уникнути.

«За прогнозами захворіє до 7 мільйонів українців. Можливі летальні випадки, пов’язані з вірусом Мічіган. Він викликає серйозні ускладнення у вигляді пневмоній із летальними наслідками, енцифалітів», - сказала вона.

Посадовиця повідомила, нині в Україні та на Волині зокрема спостерігається ріст захворюваності на грип.

За оперативними даними, із початку епідсезону понад 40 тисяч волинян захворіли на грип. Так, перехворіло 4 % населення області, із них 65 % - діти. Госпіталізовано понад 1200 хворих, 75 % із них – діти.

«Протягом останнього тижня захворіло понад 5 тисяч осіб, що більше, аніж минулого тижня. Найвищі показники захворюваності у Камінь-Каширському, Маневицькому районах, містах Луцьк і Нововолинськ. Найнижчі – в Іваничівському, Локачинському Ратнівському районах Волині», - зауважила Наталія Янко.

«Вакцинація на 50 % знижує ризик захворювання, на 70 % виникнення ускладнень та на 90 % ризик виникнення летального випадку. Нині щеплено до 2,5 тисяч осіб. У минулому році їх було 1700», додала посадовиця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні