Україна за покладами газу на другому-третьому місці в світі, - Гройсман

3
-4
Україна за покладами газу на другому-третьому місці в світі, - Гройсман
Україна входить до трійки країн за покладами природного газу. Про це в середу, 29 листопада, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час Міжнародного саміту мерів, передає Інтерфакс-Україна.

"За покладами газу, за всіма дослідженнями різних авторитетних організацій ми на другому-третьому місці у світі", - сказав він.

За його словами, з наявністю таких запасів Україна видобуває дуже малу частку того, що може.

"Ми - країна, яка може, в разі впровадження нових інноваційних технологічних рішень, знайти свою енергетичну незалежність шляхом добування необхідної кількості газу для внутрішнього ринку і для експорту", - сказав прем'єр.

Гройсман переконаний, що експорт газу дозволить поліпшити торговельний баланс і курс національної валюти. Також він додав, що попередній період енергетичної залежності України від Росії став також тим фактором, який вплинув на агресію з боку Росії.

Нагадаємо, Україна вперше увійшла до двадцятки кращих газових хабів Європи в рейтингу Європейської асоціації газових трейдерів (EFET), зайнявши 18 місце.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На першому місці, вочевидь, російський газ, котрим після кремлівської "доочистки" були потруєні глядачі "Норд-Осту"...
Відповісти
Давайте без лишней скромности — на первом....
Відповісти
Напрошується питання,якщо в нас стільки газу то якоіі біди ми його купуємо " десь" по космічній ціні??!!І не треба розказувати що в нас нема технологій для його добування,атомні технологіі є,двигуни до ракет робимо,а газ добувати свій самі не можемо,а може не хочемо,якомусь олігарху не вигідно, він буде надто дешевий!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні