--> Робочий експеримент: студенти ЛНТУ протягом дня працювали у БК «Інвестор». ФОТО* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Робочий експеримент: студенти ЛНТУ протягом дня працювали у БК «Інвестор». ФОТО*

0
-2
Робочий експеримент: студенти ЛНТУ протягом дня працювали у БК «Інвестор». ФОТО*
Студенти Луцького національного технічного університету отримали можливість на практиці продемонструвати свої професійні здібності під час одноденного стажування у Будівельній компанії «Інвестор».


Унікальний досвід вони отримали у вівторок, 28 листопада, завдяки спеціальному проекту - «Job Shadow Days - 2017», організаторами якого є ЛНТУ та ГО «Перспективи Волині».


За словами фінансового директора будівельної компанії «Інвестор» Алли Ляшук, головна мета заходу – розвиток професійних якостей студентів та їхнє навчання на робочому місці.

«Студенти могли ознайомитися з особливостями професії, яку вони здобувають. Для них це унікальна можливість відчути себе на місці працівників, а для підприємства – це ефективний інструмент пошуку нових фахівців.


Відповідно ми сьогодні маємо цілеспрямовану та активну молодь, що шукає можливість себе проявити», - переконана Алла Ляшук.

Загалом попрацювати один день в будівельній компанії виявили бажання 5 студентів.


«Ці молоді фахівці їздили на об’єкти будівництва, знайомилися з головними виконавцями робіт, розпитували про особливості виробництва. Ще одна студентка цілий день провела у відділі продажів, де виконувала роль менеджера, працювала з документами та працювала з клієнтами.

А майбутні бухгалтери свій робочий день витратили на знайомство з бухгалтерськими програмами», - розповіла фінансовий директор «Інвестора».

Задоволена співпрацею з компанією і старша викладачка кафедри обліку та аудиту ЛНТУ Ольга Гаврилюк.


«Ми щиро вдячні будівельній компанії «Інвестор» за таку унікальну нагоду. Адже під час цього заходу ми намагалися якомога ширше розкрити діяльність підприємства», - зазначила вона.


До речі, студенти самостійно обирали напрям роботи, який вони б хотіли дослідити.

«Ми розробили спеціальну анкету, яку могли заповнити студенти не тільки нашого факультету, а й інших. Саме в них вони вказували бажаний напрям чи сферу, а потім ми підбирали відповідне підприємство», - розповіла Ольга Гаврилюк.


Викладачка переконана, що подібна практична інтеграція в робочий процес фірми для молодого фахівця має унікальний характер.

«Окрім будівельних компаній, нам більше немає наочно, де показати студентам, як відбувається процес будівництва. Для них це корисно, адже це практика, яка є незамінною в навчальному процесі», - каже Ольга Гаврилюк.


«Я без вагань вирішив взяти участь у проекті «Job Shadow Days – 2017». На власні очі побачив процес будівництва житлового комплексу «Оріон». Мав можливість поспілкуватися з будівельниками та почути дуже багато нової інформації щодо організації будівельного процесу. Це дійсно був надзвичайний день для мене і мені все сподобалось», – ділиться враженнями студент факультету бізнесу Святослав Куран.


«Було дуже цікаво побути в ролі бухгалтера, відчути всю відповідальність цієї професії. Під час стажування ми мали змогу працювати з клієнтами, складати касовий ордер, правильно вести документообіг. Завдячуючи цьому стажуванню, ми поєднали теорію з практикою. Знання, які ми здобули в університеті дуже знадобилися сьогодні», – розповідає студентка факультету обліку та фінансів Ірина Рябушко.


Довідково:

«Job Shadow Days» на теренах Волинської області проводять уже вдруге.

Перший етап проекту, який тривав протягом жовтня, передбачав реєстрацію усіх бажаючих тіней і менторів. Другий етап заходу передбачає підготовку менторів і тіней до плідної співпраці. В результаті проведення таких заходів організатори зможуть отримати відповідь на питання «Яким повинен бути сучасний фахівець і яким вимогам він повинен відповідати?».


ТЕКСТ: Ірина НОВОСАД та Володимир ПОТРАПЕЛЮК

ФОТО: Ольга ГАВРИЛЮК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні