На Рівненщині сільські голови покривають призовників, - військові

1
-2
На Рівненщині сільські голови покривають призовників, - військові
Сільські голови на Рівненщині не хочуть сприяти військовому призову, боячись за свою електоральну підтримку.

Про це пише ЧаРівне.

- Голови селищних рад та об’єднаних територіальних громад не здійснюють оповіщення у відповідності до своїх вимог, а працюють на свій дешевий авторитет. За їхніми словами, вони не хочуть втрачати голосів на чергових виборах. Окремі голови роблять свідомі акти, що такі юнаки на території сільської ради не проживають, хоча це не так, - розповів заступник військового комісара Рівненської області Андрій Куліч.

Не менше приховування юнаків здійснюють і їхні батьки, додає він.

- Один із голів мені у розмові так і сказав: Невже ви думаєте, що я піду і буду витягувати тих призовників і втрачати голоси на майбутніх виборах? Є один сільський голова, поки що не буду його називати, який прямо заявляє односельцям – ви повинні бути вдячні за те, що я вас захищаю від призову. Це вам приклад, як відносяться окремі голови сільських рад до своїх обов`язків, - каже військовий комісар області Михайло Гнатів.

Таких випадків, зазначає він, чимало – більше половини.

Відповідальність за такі дії існує, проте вона мізерна – 17 гривень, або 51 гривня штрафу, тому, кажуть військові, сільські голови і не бояться якогось покарання.

Такі ж самі обов’язки покладені на голів ЖЕКів та ОСББ – оповіщення та забезпечення прибуття у військові комісаріати, і військові говорять, що в цьому напрямку ще є багато роботи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще хай воєнком розкаже що саме призовники повинні захищати - може щось мудре почують призовники..Хоча навряд...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні