«Завдяки контрабанді матимуть більше, ніж ходячи по хлівам», - чиновник про волинських ветеринарів

1
6
«Завдяки контрабанді матимуть більше, ніж ходячи по хлівам», - чиновник про волинських ветеринарів
Головний ветлікар Волинської області Богдан Лозинський прогнозує масове звільнення своїх підлеглих через невиплату заробітної плати.

Про це посадовець заявив сьогодні під час апаратної наради в облдержадміністрації, - пише Волинське телебачення.

За його словами ветлікаря, у Волинської Держпродспоживслужби закінчились гроші, і до кінця року людям нема чим платити. Та й альтернативу державній роботі його працівники вже знайшли.

"Позиція працівників яка: кажуть, ми краще двічі на місяць перетнемо кордон і за рахунок завезеної контрабанди цигарок ми більше матимемо, ніж ви даєте зарплату за місяць, і не треба ходити по хлівах, біля тварин", – розповів Богдан Лозинський.

Він переказує позицію своїх підлеглих. Каже, ветлікарі тяжко працюють за мінімальну заробітну плату, яку тепер ще й затримують. Держава цього року не передбачила грошей на фінансування, з обласного бюджету лише частково покривають необхідну суму. Розповідає:

"Наша обласна рада просто тримає наших спеціалістів у “підвішеному” стані: дамо зарплату – не дамо зарплату… Відбулась сесія кілька днів тому, 23 числа, і віддали заборгованість – виділили 3,5 мільйона. Ми подавали розрахунок на 9,3 мільйона, обласною адміністрацією подано 8,5 мільйона. Тобто, закрито питання по виплаті заробітної плати. Виплачено за вересень і частково за листопад", – повідомив Лозинський.

Чи будуть кошти на зарплати ветеринарам до кінця року – невідомо, тож Богдан Лозинський прогнозує масові звільнення працівників, і це при тому, що нині у службі півсотні вакантних посад.

Після виступу головного ветеринара області у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика назріло питання:

"Вас не підтримали на сесії обласної ради аграрії. Вони не голосували за виділення вам коштів. Голова бюджетної комісії сьогодні очолює одне із потужних підприємств області з виробництва молока, переробці м’ясної продукції, я не чув з його вуст декларації у ваш захист. В тому числі, серед тих, хто не піднявся за вас на сесії, були товаровиробники, які експортують зерно, займаються його переробкою, тваринництвом, чому вони вас не підтримали? Я думаю, що ви відповідь знаєте краще, ніж я. Я у цьому випадку згадую Верховну Раду і пана Чечетова", - каже Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації доручив Богдану Лозинському підготувати звіт про діяльність його відомства і повідомив, що питання виділення грошей для Держпродспоживслужби знову порушуватимуть на найближчій сесії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заразити тих даупутатів африканською чумою, щоб виздохли і тоді буде добре жити усім.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні