Волиняни не хочуть вчитись в училищах

1
10
Волиняни не хочуть вчитись в училищах
Щороку волинські навчальні заклади мають все менше вступників. І справа не лише у демографічній кризі.

Про це йдеться в сюжеті "12 каналу".

Збагатитися ПТУ можуть завдяки бізнесу. Підприємці готові навчати на комерційній основі своїх працівників на електриків, механіків, зварювальників, слюсарів. Вже зараз їх дефіцит складає шість тисяч. Можна розраховувати і на інвестиції з Європи - у 2018 році понад 2 мільярди гривень спрямують на технічне переоснащення навчальних закладів.

Освітяни виправдовуються: більшість студентів вступають до ПТУ, аби не відвідувати школи. А спеціальність вони не засвоюють, бо прогулюють. У міністерстві освіти і науки України планують перетворити царину знань на прибуткову галузь, аби області було вигідно залучати якомога більше студентів.

Якщо такий механізм спрацює, то перші фінансові вливання від держави надійдуть не раніше осені 2018-го - після вступної кампанії. Надій на місцеві бюджети небагато. З обласного - вже фінансуються шість профтехучилищ. У 2018 році до них додадуться ще 10. Це коштуватиме, як мінімум, 100 мільйонів гривень. Аби зацікавити абітурієнтів, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик пропонує в училищах залишити лише фахові дисципліни.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніфіга, давайте бухгалтерів, економістів, мерчендайзерів і супервайзерів вчити, а робітничі спеціальності високоі кваліфікаціі не потребують. Ми без проблем закрутим цвях викруткою і заб'ємо гвинт молотком, зкрутимо фазу з нулем докупи, "снєжкою" по вапні пофарбуємо. Кому нах.р потрібні ті ПТУ, в нас повинні всі бути з вищою освітою. Ціла краіна спеціалістів з прямими мізками і кривими руками.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні