--> «Москва архівів просто так не віддає» - учасник АТО про «ностальгічний шабаш» у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Москва архівів просто так не віддає» - учасник АТО про «ностальгічний шабаш» у Луцьку

24
-8
«Москва архівів просто так не віддає» - учасник АТО про «ностальгічний шабаш» у Луцьку
До організації перегляду фільму «Право на крила» у Луцьку могла бути причетна скандальна членкиня «Російського культурного центру», волинянка Ольга Саган, яку у вересні затримала Служба безпеки України за організацію фейкової проросійської акції.

Про це пише у своєму блозі на Волинь24 очільник волинського осередку «Національного корпусу» Андрій Д’яченко (на фото).

Нагадаємо, у Луцьку зірвали показ документального фільму «Право на крила», знятого у 1970 році. Фільм розповідає про льотчиків авіаційного полку, який дислокувався на Луцькому аеродромі. Активісти, які не дозволили показ фільму, заявляли, що це недопустимо у День пам’яті жертв голодоморів.

«Добрі люди кажуть, що організація заходу відбулась за сприяння Ольги Саган», - написав Андрій Д’яченко.

«Цей фільм 47 років лежав на полицях архівів, де його «відшукали» активісти Організації Волинських Авіалюбителів. Вгадайте, де він лежав?) На студії Довженка? В селі на хаті на горищі першого командира полку? Ага, якби й не так. В архіві Держтелерадіофонду у… підмосковному Домодєдово», - пояснив Д’яченко.

«Послухайте, я сам історик. Я знаю як працювати з архівами і я знаю, що Москва ніякої інформації зі своїх архівів просто так не видає. Тим більше після 2014 року. Тим більше на таку тематику. Тут як у Маяковського, якщо зорі запалюють, значить це комусь треба» - додав очільник Національного корпусу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому ж так категорично? Думаю, інформацію про звірства банд ОУН-УПА нададуть із превеликим задоволенням...
Відповісти
Мммм) Звірства) У нас тут совочок показався)
Відповісти
Напевно не тутешній ?
Відповісти
Путінська "гідра" довгі руки має..може пора ііх вкоротити
Відповісти
Діяльністю Сметаніна і Левчука повинні зайнятися ФСБ. Вже можна зробити висновки звідкіль ростуть волохаті вуха цих "краєзнавців". Примітивна і груба робота.
Відповісти
А вам Сметанин выговор от главы контр разведки ФСБ что даже не выучили язык врага. Ето провал агентуры.
Відповісти
дурак і бидло ти,а не історик!!!!
Відповісти
Це такі як той Д’яченко, що за гроші скачуть, будуть комусь вказувати що і як робити? Саме ще цвяха для розбудови України не забило, а лише все руйнують і щось вякають? Ганьба!!!
Відповісти
Взагалі то він на війні два роки пробув і не піариться на цьому.
Відповісти
Це ЧМО болотяне а не гисторик, йому дупу надеруть ...
Відповісти
Хворим людям все прощають!
Відповісти
Зародилось на теренах Волині УПА Боровця, а Свобода в нас рекламує УПА Банедери. От останє дуже на Волині не любили, може історику свободи варто вчити історію? Сьогодні турнір по боксу не пішли розгіняти, нє?
Відповісти
Ганьба полішману! Довели вже Волинь до ручки, ніхто сюди гроші не хоче вкладати, одні бари та забігайлівки, краще авіацію розвивайте, ніж людей між собою лобами стикати.
Відповісти
Ото аналітік!! Та його треба за гроші показувати.
Відповісти
хто за це заплатить?
Відповісти
Ото скільки смороду вилізло! Так савєцьке нравіцца!
Відповісти
Ніхто б і знав про цeй так званий 《шабаш》 , активісти по своій дурості роздули цю історію. Подивились би тихeнько пару дeсятків стариків(а в залі дійсно старики, видно на фотографіі)фільм років своєі молодості, та й розійшлися б. Можливо, побачили б когось із знайомих в молоді роки. Ранішe люди на парадах і дeмонстраціях тeж фоткалися, впeвнeна, що такі ф-ки є в архівах у батьків цих активістів, то прийдіть і порвіть.
Відповісти
подію анонсував Генштаб ЗСУ)))
так що вона була б висвітлена у межах необхідного - звичайна архівна подія - та й на тому.
а так диви скільки радості. полниє штани.
Відповісти
А ви чули про талергоф і терезін? Чого не пред'являєте претензії Європі, яка створила геноцид русинів у 1 світовій війні. Кишка тонка, гісторик...
Відповісти
дяченко стукач сбу все давно вкурсе
Відповісти
" Активісти, які не дозволили показ фільму, заявляли, що це недопустимо у День пам’яті жертв голодоморів." А що скажуть активісти про відкриття саме в цей день в сквері "Героїв майдану", людей, котрі віддали свої життя заради України,- місця для вигулу собак! Більшого цинізму і неповаги до пам"яті загиблих патріотів важко уявити.
Відповісти
ФСБ таки свого добилась – засвітила деяких свої прихильників в Луцьку. Особливо втішає «образа» - «агент СБУ». Та щоб ту путляндію назавжди закрити, не те, що на СБУ, на ЦРУ, ФБР, Моссад працювати треба. На всі спецслужби, які протистоять РФ.
Відповісти
З Левчуком потрібно провести бесіду як з комуністом Кононовичом.Як бабка відшепче шабаші проводити.
Відповісти
Хто історик, Дяченко? Не смішіть) Весь час навчання в універі на футбольному секторі зіги кидав та по свободівських мітингах лазив. Всі хто застав цього хлопця студентом знають про його відверто нацистські вподобання. До речі, якщо має інфу про проросійських організаторів дійства і звертається з цим до преси - хай чітко каже: хто сказав, у деталях, а не "добрі люди кажуть". Можеш - доведи, не можеш - балабол. Так, Левчук накосячив - а судді хто? Липовий "майор нацгвардії" та мільйонер федік. О, ця гиденька публіка насудить. Паіряться як Ляшко колись на війні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні