--> Скандал у Луцьку: націоналісти зірвали «ностальгічний шабаш» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скандал у Луцьку: націоналісти зірвали «ностальгічний шабаш»

27
-5
Скандал у Луцьку: націоналісти зірвали «ностальгічний шабаш»
У Луцьку зірвали показ фільму "Право на крила": активісти, які це зробили, заявили, що у день вшанування пам’яті жертв голодоморів неприпустимий показ фільму про радянських льотчиків.

На захід прийшло кілька десятків людей – здебільшого старшого віку. Серед них – ветерани армії та спецслужб. Організували захід Організація Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ" (голова – Ілля Сметанін) та громадське формування "Волинський щит" (голова – Ігор Левчук).

Коли захід уже розпочався, до зали зайшли кілька десятків людей – представники ВО “Свобода”, Національного корпусу”. Серед них – депутати “Свободи” Микола Романюк та Микола Федік, голова обласного осередку НацКорпусу Андрій Дяченко та інші.

Вони нагадали присутнім, що в Україні сьогодні – День вшанування пам’яті жертв голодоморів. В такий день, мовляв, неприпустимо влаштовувати перегляд таких фільмів. Почалася словесна перепалка. Під час неї дехто з тих, хто вимагав припинити показ фільму, називав цей захід "ностальгічним шабашем".

Організатори запевняли, що вибрали цей день тільки тому, що тільки у цей день зала була вільною.



Голова “Волинського щиту” Ігор Левчук викликав поліцію. Та приїхала, втім у суперечку не втручалася.

Зрештою організатори заявили, що переносять показ фільму на невизначений час.

“Чекаємо вас усіх на заходах із вшанування пам’яті жертв Голодоморів” – заявив на останок присутнім свободівець Микола Федік.

Пізніше заступник керівника волинського осередку "Національного корпусу" Олександр Дмитрук у Фейсбуці написав:

"Фільм невідомих людей про радянську авіацію в річницю голодомору. Левчук і шобла пристаркуватих відставників-охвіцерів зібрались щоб поплакатись «Какая же страна била». Національний корпус разом з Національними дружинами та побратимами із Свободи і Правого Сектору не дали їм поностальгувати. Сьогодні вони ностальгують, а завтра піднімають прапори ДНРів і іншого лайна".

Відео Олександра Дмитрука:



Довідково

Фільм «Право на крила» віднайшли у російських архівах. Це документальна стрічка, знята в жовтні 1970 року на Луцькому військовому аеродромі. У фільмі розповідається про щоденний побут льотчиків 806-го ордена Суворова 3-го ступеня авіаційного полку винищувачів-бомбардувальників, який протягом 56-ти років з 1948 по 2004 рік дислокувався на Луцькому військовому аеродромі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Типова ультраправа бидлота.
Відповісти
Це ти типова ультраліва бидлота
Відповісти
Совок -це окупація України більшовиками.
Відповісти
Де наші соцслужби?Чому вони дозволяють виховувати дітей таким пришелепкам як Левчук?Діти брудні як бомженята.Вдома проходять постійно якісь оргії.Нам страшно жити поруч з таким неадекватом
Відповісти
Наступного разу ця профашистська нечисть вилетіть як корок із зали ...
Відповісти
Давай дуже весело буде подивитись як пристаркуваті діди пригають на націоналістів)
Відповісти
А ці нацики лише і можуть проти таких скакати, країну вже проскакали - скачіть далі...
Відповісти
смєтанін,той щє комсомолець
Відповісти
Так областю керує комуно-комсомолець Гунчик і щось тиша, ніхто не скаче! То про що ще можна казати... Клоуни! :)
Відповісти
Лапін і Пустовіт бувші замполіти в тому полку.
Відповісти
Хватить дивитись діди чи не діди.Сепар значить получай по мордяці

Відповісти
Діти тих льотчиків на сході державу захищали і гинули, поки ці маргінали під пивко з горілкою кричали "слава Україні!" Ці ідіоти навіть не усвідомлюють, що в нормальній державі, щоб виростити льотчика від курсанта до 1-го класу треба витратити 1 млн.долл.
Відповісти
СБУ повинно зацікавитись антиукраїнськими діями Левчука та Сметаніна
Відповісти
Для тих, хто не знає... не можна пиздити тільки депутатів Верховної Ради, всіх інших - треба.
Відповісти
Комуністична "гідра" ніяк не хоче "спочити в бозі!!!А вам прихильники "совка" ,прос***ли могутню краііну....тепер пізно "пити боржомі".. все нема краііни запили водою,і розбіглися!
Відповісти
купа мужиків не змогла відпи...ти цю Сволоту? ну наступного разу я з битою прийду.
Відповісти
Я не розумію по якому праву ці націоналістичні дебіли забороняють бувших військовим пілотам переглянути фільм про їхні льотні будні. Це хамство не має нічого спільного з патріотизмом. Взагалі наступає потреба заборонити діяльність таких профашистських організацій, як Національний корпус, правий сектор, Свобода та інших покидьків. Націоналізм нічим не краще сепаратизму. За те і інше має бути кримінальна відповідальність у випадках самоуправства та свавілля.
Відповісти
От завдяки таким як Свобода та їх діям і маємо війну на сході...
Відповісти
коли маг продається чи розмінюється - карма
Відповісти
Мій батько всю кращу частину свого життя провів на аеродромі, був військовим льотчиком. Переживає за Україну, пересварився з своїми рідними, які живуть в Расєї. Сьогодні він планував піти подивитись цей фільм і зустріти своїх ще живих летунів. Але не пішов, здоров'я підвело. І добре, що не пішов. Цю бидлоту з "нової України" він би не пережив.
Відповісти
Ох ці ж нацики і дебілоїди...
Відповісти
Ох скільки недобитих комуністів розцвірінькалося,моглиб державу путіну з потрохами здалиб!
Відповісти
Ви говоритe справжню дурню і висновки висмоктуєтe з пальця. Вони нe зірвали *шабаш* так званий, вони зробили йому і фільму супeррeкламу. Ніхто б і нe знав про цeй пeрeгляд, а тeпeр всі побачили, як рамисті хлопці прийшли воювати з дідами. Кращe спробували б навeсти порядок в Опeрі,було б цікаво подивитись
Відповісти
Як би ви цього не хотіли але це минуле ваших батьків, ваших дідів треба хоч трохи поважати.
Відповісти
Любітєлям савецкіх самальотіків ще пощастило, що їм фюзеляжі не начистили )
А Левчук польська шльондра
Відповісти
Друже Сенсей і Друже Хорват положіть руку на серце і скажіть що Ви навели лад у власних домівка (маю на увазі пс і цк.) І тому прийшли розганятти задротів авіалюбителів. Базара нема цей в чорній кофтині мутний тіп на морді пише. Алеж йолкі палки то ж почніть спочатку а не з сраки. А то он другжбан Тихий вже сотий раз виключив Сенсея з ПС. І ПС якийсь непонятний. З Тихого такий комбат як з чекіста Святий отець.
Відповісти
Сенсей двічі судимий, бувший член ПР це все що треба знати про цих людей
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні