Нам незаконно відмовляють у виділенні землі, – волинські атовці

1
7
Нам незаконно відмовляють у виділенні землі, – волинські атовці
Волинським атовцям масово і незаконно відмовляють у виділенні землі для сільськогосподарської діяльності.

Про це повідомив голова «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.

За його словами, посадовці із Держгеокадастру посилаються на постанову уряду, яка суперечить Конституції України.

Мова йде про постанову Кабміну від 7 червня 2017 року №413, якою затвердили Стратегію удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними. Згідно із цим документом, щокварталу складається список земельних ділянок, які можуть безоплатно передати у власність громадянам, у тому числі – першочергово учасникам АТО. При цьому площа виділеної для приватизації землі може лише на 25% перевищувати кількість землі, наданої у минулому кварталі.

У відмовах, які отримують волинські атовці, йдеться про те, що в списку готових до приватизації немає земельних ділянок у бажаному районі.

Тим часом, представники «Спілки воїнів АТО Волині» наголошують, що пріоритетними у земельних питаннях є Конституція України та Земельний кодекс, які гарантують українцям право отримувати землю, у тому числі – для ведення особистого селянського господарства.

За роз’ясненням звернулися до Головного управління юстиції у Волинській області, де підтвердили, що урядова постанова є «нижчою» в ієрархії документів і не може суперечити Земельному кодексу чи Конституції.

«Земельний кодекс має вищу юридичну силу, відповідно до якого приймаються інші нормативно-правові акти, зокрема, і Постанови Кабінету Міністрів України», – йдеться у відповіді за підписом начальника управління юстиції Валентина Кухарика.

Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сьогодні листи Кухарика - завтра недовіра на сесії.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні