Луцькі ОСББ зможуть встановити індивідуальні газові лічильники замість загальнобудинкових

8
-5
Луцькі ОСББ зможуть встановити індивідуальні газові лічильники замість загальнобудинкових
Мешканці луцьких будинків, в яких створені ОСББ, зможуть встановити індивідуальні газові лічильники замість загальнобудинкових на умовах співфінансування.

Про це йшлося 21 листопада під час прес-конференції у луцькому Центрі енергоефективності та енергозбереження.

У рамках пілотного проекту, реалізацію якого нещодавно розпочали в Україні, луцькі ОСББ зможуть на умовах співфінансування разом з ПАТ «Волиньгаз» встановити індивідуальні газові лічильники. За умовами проекту, мешканці платитимуть за сам лічильник, а «Волиньгаз» – за його встановлення.

«Протягом цього року йде велика дискусія стосовно обліку газу. Представники ОСББ розуміють, що розпочинати роботи з енергоефективності у будинках неможливо без обліку газу. Усі ми розуміємо, що, на жаль, не зовсім коректний облік ведеться за допомогою загальнобудинкових лічильників», - зауважив віце-президент Всеукраїнської ради голів ОСББ Роман Бондарук.

За його словами, у Луцьку не стали чекати допомоги від держави і взяли ініціативу у свої руки. Відтак, місто бере участь у пілотному проекті із спільного фінансування встановлення індивідуальних лічильників газу в багатоповерхових будинках. У рамках проекту 11 луцьких ОСББ зможуть разом з ПАТ «Волиньгаз» встановити індивідуальні лічильники. Окрім Луцька, участь у проекті бере місто Кам’янське Дніпропетровської області.

«Перший етап нашого співфінансування з мешканцями – три будинки в Луцьку. Один будинок ми вже закрили. Додатково були виділені бригади. Щодня ми цікавимося, яка там ситуація. Після першого етапу нашої співпраці ми маємо ще 11 будинків, з якими працюємо. Уже відправили лист у НКРЕКП з нашим обгрунтуванням щодо встановлення індивідуальних лічильників. Поки що відповіді немає, але ми ведемо постійні дискусії по телефону», - зазначив технічний директор ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

Посадовець повідомив, що попередньо за один індивідуальний лічильник мешканці квартири повинні будуть заплатити 1600-1700 гривень, при чому комерційна вартість встановлення коливається від 3500 до 4500 тисяч гривень.

Голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк повідомила, що процедура збору та подання документів нескладна. Для оплати індивідуальних лічильників мешканці міста матимуть 10 днів з моменту погодження.

Технічний директор ПАТ «Волиньгаз» додав, що з 2018 року облік газу повинен проходити через лічильники. Якщо ж його не буде, то громадянам припинятимуть газопостачання чи переведуть на граничну норму споживання газу, котра є вкрай низькою:

«У нас у Луцьку є будинки, де гранична норма споживання перевищує у два рази реальне споживання. Ми повинні змобілізувати сили для того, щоби встановити лічильники. Іншого поки що не дано».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проживаємо в гуртожитку, на секції 13 людей! Хтось з сім'єю, а хтось сам студент! Одні готуватимуть цілими днями, а іншому,який приготовив за 15 хв буде платити "за когось"!
Відповісти
Поставте газовий таксомат,(картку вставив і користуєшся)
Відповісти
За гроші може будь- хто встановити і не треба ОСББ
Відповісти
платить співвласник лише за лічильник від 1100 - 1600 грн. - то так попробуйте без ОСББ!!!
Відповісти
Згідно Закону України № 3533-VI від 16 червня 2011 року "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", Волиньгаз зобов'язана поставити лічильники в квартири безкоштовно, як вони поставили тим у кого є колонки.
Відповісти
Ніхто нікому нічого не зобов"язаний. Совдеп минув, бери і встановлюй сам,якщо не хочеш платити за когось. Я давно встановила так обійшовся 3000 тисячі.Але,що робити.Зараз плачу 70 грн за газ.А платила 200.Я пенсіонерка така,як усі.Пенсія за 45 років стажу 1500, а добавили 180 грн. Не варто працювати і платити податки.Кому потрібні ОСБББ, а нікому все загнеться зразу ж,якщо прийде керувати смодур,який сам нічого не знає і не вміє.За кожну послугу потрібно буде платити: за елетрика,сантехніка і слюсаря.Якщо не заплатиш,то оварійка також не приїде.А він собі грошики збирає та зарплату 10 тисяч собі бере, івитрачає куди не лінь.А хто приїде до такого ОСББ. е жах,а люди ведуться.А на 33 кв. ще краще,гроші зібрав та й втік.
Відповісти
Загальнобудинкових лічильників газу не існує.Є ВОГ,але це не лічильник і оплата по ньому НЕЗАКОННА.Оплата проводиться виключно по лічильниках в помешканні і всі вони індивідуальні.А встановити їх згідно Закону України має Волиньгаз.В новому (09.11.2017)про ЖКГ ,ст.17 все чітко прописано,читайте накінець ЗАКОНИ.А то вами просто маніпулюють і такі бондаруки з саботюками в тому числі.
Відповісти
З якого дуба у приватному житлі чи то "Волиньгаз" чи держава повинна встановлювати лічильники ????
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні