ЄС затвердив нову систему реєстрації на кордонах Шенгенської зони

0
1
ЄС затвердив нову систему реєстрації на кордонах Шенгенської зони
У понеділок, 20 листопада, Рада ЄС затвердила зміни в систему реєстрації при перетині кордону Шенгенської зони. Про це повідомили в прес-службі Ради ЄС, - пише Захід.НЕТ.

Нова система в електронному вигляді буде реєструвати ім'я, дату в'їзду/виїзду, інформацію про відмови в перетині кордону громадянам країн, що не входять до складу ЄС.

Як передбачається, зміни дозволять посилити і прискорити перевірки на кордонах, оскільки нова електронна система замінить штампування паспортів. Система буде застосовуватися незалежно від того, чи потрібна громадянам третіх країн віза.

«Сильний контроль над нашими зовнішніми кордонами має важливе значення для ефективного функціонування Шенгенської зони. Нова система в'їзду-виїзду сприятиме поліпшенню зовнішнього прикордонного контролю, кращої ідентифікації порушників і посилення боротьби з тероризмом», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 жовтня нові правила перетину кордонів Шенгену було схвалено в Європарламенті.

Тепер ухвалену постанову необхідно підписати Раді ЄС та Європейському парламенту. Підписаний текст буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС і вступить в силу через 20 днів. Очікується, що нова система запрацює у 2020 році.

Зауважимо, що з червня 2017 року між Україною і ЄС запроваджено безвізовий режим, він діє лише для громадян, які мають біометричних закордонний паспорт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні