Депутати заборонили злісним неплатникам аліментів їздити та полювати

2
-2
Депутати заборонили злісним неплатникам аліментів їздити та полювати
Верховна Рада підтримала посилення відповідальності несумлінних батьків за несплату аліментів, проголосувавши за відповідний законопроект у першому читанні на своєму засіданні в четвер, 16 листопада.

Як повідомив «Укрінформ», внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів у першому читанні підтримали 236 народних депутатів.

Законопроект, зокрема, передбачає встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон тим батькам, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, без участі суду.

Крім того, пропонується запровадити нові засоби примусового виконання рішень щодо злісних боржників: тимчасове обмеження їх у праві керування транспортним засобом, тимчасове обмеження у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії; тимчасове обмеження у праві полювання.

При цьому законопроект визначає впровадження нового виду адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт, коли правопорушник у вільний від роботи чи навчання час має виконувати оплатні суспільно корисні роботи, визначені органами місцевого самоврядування.

Депутати переконані, що ухвалення цього законопроекту в цілому забезпечить належне виконання рішень щодо стягнення аліментів, дасть змогу зменшити заборгованість зі сплати аліментів, а також забезпечить належне утримання осіб, які отримують аліменти.

Раніше такі покарання анонсував міністр юстиції Павло Петренко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно, повинен бути хоч якийсь механізм впливу.
Відповісти
А чого нема жодного впливу на депутатів які приймають "дебільні" закони?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні