Три мільйони за чотири ділянки: як і кому у луцькій мерії землю розпродували

7
13
Три мільйони за чотири ділянки: як і кому у луцькій мерії землю розпродували
У Луцьку розіграли на аукціоні чотири земельні ділянки. У підсумку їх кінцева вартість виявилася удвічі більшою від початкової.

У торгах, які відбулися 16 листопада, взяли участь п’ятеро учасників. Троє з них затято боролися за землю, врешті поділивши між собою усі ділянки. Двоє інших гравців, серед яких член виконкому міської ради, особливої активності не проявляли, а тому залишилися ні з чим.

Загалом на продаж виставили чотири ділянки сукупною площею понад півгектара. Три з них на околиці міста, поряд зі спортивно-розважальним комплексом «Adrenalin City» на Карбишева. Ще одну – неподалік від міської ради.

І якщо стартова ціна на землю сумарно становила 1,6 мільйона гривень, то в результаті торгів покупцям довелося викласти за неї 3,3 мільйона гривень.


***

Найбільший інтерес учасники проявили до земель поряд з «Adrenalin City», розрахованих на будівництво та обслуговування закладів торгівлі, громадського харчування чи готелів.

Кожна з цих ділянок площею 1642 м2 коштувала спершу по 420,3 тисяч гривень.

Із самого початку про намір поборотися за землю заявили четверо учасників, проте робили це фактично двоє гравців – директор ТОВ «НВП ОРЕОЛ» Олександр Саврук та фізична особа-підприємець Ольга Чижик.

Ліцетатором торгів була поедставниця фірми ТОВ «ОЛДІ» Лариса Маїло.

Земельні ділянки на Карбишева, 1-м та Карбишева, 1-л, які розігрували першими, дісталися Олександру Савруку. За перший шмат землі йому довелося викласти 756 574 гривень. За другий – 777 590 гривень.



Карбишева, 1-м
Карбишева, 1-м




Карбишева, 1-л
Карбишева, 1-л


Дві ділянки, за які виклав 1,5 мільйона, придбав директор ТОВ «НВП ОРЕОЛ» Олександр Саврук
Дві ділянки, за які виклав 1,5 мільйона, придбав директор ТОВ «НВП ОРЕОЛ» Олександр Саврук


Зауважимо, що «НВП ОРЕОЛ» знаходиться у Луцьку на вулиці Карбишева,1, в офісі 409. Займається компанія електричним освітлювальним устаткуванням. Олександр Саврук, крім того, є співвласником волинської фірми «ВЕСТ МЕДІА ГРУП», основним видом діяльності якої є видання журналів та періодики.

Найбільш перспективною і найближчою до дороги Лариса Маїло назвала ділянку на Карбишева, 1-к. Саме за неї розгорнулася найзапекліша боротьба. У результаті верх все-таки взяла пані Чижик, яка в затятому протистоянні з Олександром Савруком змушена була викласти за землю 1 092 829 гривень.



Карбишева, 1-к
Карбишева, 1-к


Під час торгів Ольга Чижик часто радилася з чоловіками позаду, а саме з членом виконкому Луцької міськради Олександром Серватовичем та Олександром Чижиком. Останній, очевидно, є чоловіком пані Ольги.

Обоє, до слова, давні знайомі. Раніше представляли одну політичну силу «Пора». Олександр Чижик навіть балотувався у 2010 році від цієї партії на виборах Луцького міського голови.

Пан Чижик є співвласником ТОВ «СИНТЕКС ВОМ», яке займається виробництвом сумок та виробів зі шкіри. Фірма «прописана» на вулиці Карбишева, 1 у Луцьку.

Ольга Чижик під час торгів часто радилася з Олександром Чижиком та Олександром Серватовичем
Ольга Чижик під час торгів часто радилася з Олександром Чижиком та Олександром Серватовичем






Останньою на аукціон виставили земельну ділянку площею 747 м2, що на вулиці Даргомижського, 9.

Розміщена вона між дитячим садочком та готелем «Світязь», неподалік від Луцької міської ради. Оцінили цю землю спершу в 339,35 тисяч гривень.

За неї позмагалися двоє учасників: згаданий вже Олександр Саврук та представник фізичної особи-підприємця Олексія Петровича Денисюка.

Саме останній здобув перемогу на торгах, запропонувавши ціну 695 661 гривень.

Людина з іменем Олексій Петрович Денисюк у сервісі YouControl згадується як засновник двох підприємств на Волині. Зокрема, ТОВ «АЛЕКМІР ЕНЕРДЖІ» та ТОВ «АЛЕКМІР». Перша займається неспеціалізованою оптовою торгівлею. Інша – вирощуванням зернових, бобових й олійних культур.

Представник підприємця зазначив, що наразі цю ділянку планують використовувати згідно з цільовим призначенням – будувати офісне приміщення.



Даргомижського, 9
Даргомижського, 9


Двоє учасників під час торгів не проявили майже ніякої активності. Один з них, власник МПП «МЕДІА» Леонід Деркач пояснив, що конкуренція була надто високою.

А Валерій Корпач, який за сумісництвом є членом виконкому, зазначив, що представляв на торгах інтереси іншої людини, яка теж нібито не змогла запропонувати конкурентної ціни.

«Мій колега з Києва попросив представити інтереси його колеги бізнесмена, який зараз за кордоном знаходиться», – розповів учасник торгів, проте імені свого колеги так і не назвав.

Цікаво, що думати над продажем цих чотирьох земельних ділянок у мерії почали ще три роки тому. Депутати Луцькради ініціювали початок роботи над підготовкою документів у червні 2014 року.

А кінцеве рішення щодо проведення земельного аукціону було прийняте лише у вересні 2017 року.

Як каже начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала, на підготовку всіх документів потрібно близько року. У випадку цих земельних торгів, на думку чиновника, затримка виникла через виконавців.

«Скоріше всього, це сталося не з вини міської ради, а з вини виконавців… процедура з виготовлення документів трохи затягує час», – каже Сергій Шабала.

P.s. Аби вважати аукціон успішно завершеним, упродовж трьох днів після нього переможці повинні оплатити покупку. В тому числі за організацію і проведення торгів, а також зелені насадження.

Наголосимо: якщо переможець за цей час не розрахується – організатори анулюють результати торгів.

Переможцям додатково доведеться оплатити зелені насадження та організацію торгів
Переможцям додатково доведеться оплатити зелені насадження та організацію торгів


Василь БІДУН (для «Волинь24»)

При підготовці матеріалу використовували дані ресурсу YouControl
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
до проведення аукціона запрошують організаторів з іншої області які отримують 50 відсотків від суми аукціону в той час коли волинські центри за таку послугу беруть
всього 5 відсотків.Видно урядовцям міста не вигідно економити а більше того видно
з ними діляться іншого не дано
Відповісти
5 відсотків від власності і 50 від оренди , але не біше 2000 неоподаткованих мінімумів це чітко проптсанов законі
Відповісти
А садачок № 5 розширити???????????????
Відповісти
А я то думав , що продали нарешті земельну ділянку на місці будинку --розвалюхи ,що на вул Б. Хмельницького --поруч із зупинкою ! ( ЦЕ сором для нашого гарного міста , поруч з міською радою -- скільки іноземних делегацій вже подивились на цю величезну хібару ).
Відповісти
Не рівняйте приватну власність з комунальною , якщо мені ваша хата не подобається я ж її не продам! До чого тут міська рада
Відповісти
винагорода виконавцю встановлена законом 5 %
Відповісти
Винагорода виконавцю 5%, але виконавець має забезпечити публікацію оголошень про конкурс, приміщення тощо. В нас ведучий торгів (ліцетатор) і сприймається як виконавець.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні