--> Кабмін ініціював легалізацію нерозмитнених автомобілів в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кабмін ініціював легалізацію нерозмитнених автомобілів в Україні

5
11
Кабмін ініціював легалізацію нерозмитнених автомобілів в Україні
Кабінет Міністрів України пропонує встановити, що, особисті транспортні засоби, тимчасово ввезені в Україну більше ніж на 90 днів, протягом 10 робочих днів підлягали державній реєстрації без зміни реєстраційних документів і номерних знаків країни їх реєстрації. Відповідний пункт міститься в прикінцевих і перехідних положеннях законопроекту про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху (№7286), внесеного урядом і зареєстрованого у Верховній Раді 14 листопада. При цьому порядок встановлення на облік таких автомобілів визначатиме Кабінет Міністрів України, пише Захід.НЕТ із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

На своїй сторінці у Facebook генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко пояснив, що раніше нерезидент за $100 показувався на митниці як особа, яка нібито ввозить авто, і після його оформлення на митниці їхав до себе в Польщу або Литву. Тепер він буде зобов'язаний після оформлення поїхати за місцем проживання українського водія, який замовив на фірмі тимчасове ввезення цього авто, й поставити його на облік у місцевому СЦ МВС.

За його даними, порядок встановлення на облік може передбачати, зокрема, що українець повинен буде надати заяву про свою згоду зареєструвати авто за нерезидентом-іноземцем за своїм місцем проживання. У такий спосіб, на думку Назаренка, «вирішується питання, де шукати авто «на бляхах» у разі ДТП».

У новому законопроекті також передбачається попереднє страхування автомобіля в Україні на час його перебування в країні і створення реєстру зареєстрованих авто на іноземних номерах. «Виходить, що всі власники авто «на бляхах» після ухвалення закону будуть зобов'язані або знайти того самого нерезидента-іноземця, який раніше ввіз їхнє авто, й умовити його поїхати до місцевого Сервісного центру МВС для реєстрації, або здати це авто на запчастини», - написав гендиректор ВААІД.

Якщо Верховна Рада проголосує за легалізацію нерозмитнених авто в Україні, уряд має розробити правила реєстрації протягом трьох місяців.

Як повідомлялося з посиланням на дані ДФС, станом на 1 листопада 2017 року на території України перебувають понад 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, зокрема з порушенням терміну - майже 236,6 тис. автомобілів. При цьому у 2017 році в Україну ввезли 865 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією: 681,6 тис. авто ввезено в режимі «транзиту» і майже 183,4 тис. - в режимі «тимчасового ввезення».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То для чого було вводити Євро 5? Чого нормальні люди розмитнюють дорогі нові авто, а хтось загнав лаха, який димить більше як іде і має привілеї?!
Відповісти
Щоб, ти су.а спитався і трусилась твоя завісна губа!!!
Відповісти
До чого тут завість, якщо мова йде про те що старі корчомахи дуже димлять і погіршують екологію (не всі але дуже багато). Часто буває, що ввозять зломки і їх привести в хороший стан, вартує більше ніж та машина або хоча б поремонтувати, щоб не створювали аварійних ситуацій!
Відповісти
єдині корчомаги, які їздять на наших дорогах, це жигулі, таврії, ланоси та інший ще совковий металобрухт, вилізь зі своєї барлоги та подивись сам, може тоді прозрієш.
Відповісти
А почему зламки, на жигулях 40 летних ездить или тавриях с сенсами и где цука Украинцу взять даже10000 евро на нормальную машину вернись в реалии Украины .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні