Депутати підтримали у першому читанні подорожчання цигарок на 30%

0
-3
Депутати підтримали у першому читанні подорожчання цигарок на 30%
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про індексацію на рівень інфляції ставок акцизів, окрім акцизу на етиловий спирт і інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом. На всі інші акцизи ставка збільшується на розмір інфляції. Законопроект №6776-д, який запровадить подорожчання тютюну, підтримали 260 народних депутатів, пише LB.ua.

Зокрема, проект передбачає поступове підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів. У 2018 році – на прогнозний індекс споживчих цін 11,2% і додатково на 16,7% (тобто з урахуванням попередньої індексації, в середньому на 29,7%), а в наступні роки, а саме до 2025 року – на 20%.

У підсумку частка акцизного зобов'язання в середньозваженій роздрібній ціні на сигарети повинна сягнути 60%, а сума акцизного податку повинна становити не менш ніж 90 євро за 1 тис. сигарет вже з 2025 року (нині – 20 євро або 596,05 грн за 1 тис. штук).

Зазначається, що підвищення акцизів у 2018 році дозволить додатково залучити 12,46 млрд гривень.

За законопроект депутати ще мають проголосувати в остаточному читанні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні