«Не бачив жодного священика Московського патріархату», - волинський капелан про події на Сході

8
4
«Не бачив жодного священика Московського патріархату», - волинський капелан про події на Сході
Головний військовий капелан Волинської єпархії Київського патріархату Юрій Здебський поділився своїми враженнями про події на Сході України.

Про це пише Володимир Медіа.

"Крім православних священиків, у війську служать військові капелани інших релігійних конфесій, – говорить отець Юрій. – Так, у 2016 році у Щасті познайомився з їх представниками, зокрема, юдейського, мусульманського, протестантського та греко-католицького віросповідань.

Це прекрасні люди, і хоча кожен з них займає власну позицію щодо подій на сході, та всі єдині в одному – потрібно допомагати." - запевняє протоієрей Юрій.

"А от чи є серед капеланів представники Московського патріархату? Скажу відверто, ні одного там не бачив. Та й хлопці їх чомусь не сприймають. Пригадую, як тільки приїхав, і почав правити службу, до мене підійшли бійці й спитали, з якого я патріархату. І коли почули, що з Київського, відповіли, що це добре, бо інакше мене б тут не було." - зізнається служитель церкви.

"Ще один приклад: якось проїжджали повз величний храм, який належить УПЦ МП, і знаходиться по дорозі до населеного пункту Курахове. Військові, котрі служили ще у 51 ОМБр, розповідали, як із його дзвіниці по них стріляли. Позиції для стрільб, за їхніми словами, надавали монахи.

Місцеві мешканці скаржились на те, що у Красногорівському храмі МП священики забороняли їм брати воду зі свердловини для щоденних потреб, мотивуючи, що вода лише для служителів церкви. У той же час представники інших релігійних конфесій навпаки, пробили свердловину, щоб люди мали можливість набрати води, і ми їм у цьому допомагали." - розповідає Юрій Здебський.

"Поміж тим, в іншому храмі московського патріархату священнослужитель навпаки, переховував наших поранених хлопців, і надавав їм потрібну допомогу, а також підтримував підрозділи ЗСУ. Робити однобокі висновки щодо усіх представників УПЦ МП не правильно. Все залежить від самої людини."

Насамкінець, на запитання, чи змінила війна отця Юрія, він запевняє, що жодних змін не відбулося. "А от друзів і знайомих стало більше. І це добре." - переконує отець Юрій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі і так знають,що московські священики в АТО не їздять. Тихесенько відмовчуються збоку і підкоряються вказівкам патріарха Кирила.
Відповісти
Курахове завжди було Українське.Який мудак там пише,що хтось по комусь там стріляв.
Відповісти
це стара байка, яку переповідають одне одному упороті.
Відповісти
А чого туди нормальному попові їхати? Там тільки шістки Ватикану та ще Денисенкові крутяться...мозги забивають
Відповісти
Ви серйозно? Ну понятне діло, що капешнік не буде писати, що мп там також є і може навіть в більшості. Єстєствєнно, він не скаже скільки допомоги мп відправили на схід. Їм же ж не вигідно когось хвалити
Відповісти
Повістки Онуфрію та всім попам МП !..
Відповісти
Що це за стаття? Розпалювання ворожнечі.
Відповісти
Ця стаття просте продовження брехливої політики секти філарета, який тільки й робить, що сіє ненависть серед нашого народу. Господи помилуй!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні