У Прилуцькому хочуть заблокувати роботу ради. Голова каже: «А що скажете людям?»

2
-1
 У Прилуцькому хочуть заблокувати роботу ради. Голова каже: «А що скажете людям?»
Вісім з 14 депутатів Прилуцької сільської ради планують ігнорувати голосування на сесіях, поки сільський голова не скасує своє вето на об’єднання з Луцьком.

Про це члени депутатської групи «Воля громади» заявили у четвер, 9 листопада, під час прес-конференції.

Нагадаємо, 29 вересня вісім прилуцьких депутатів проголосували за об’єднання сільської ради з Луцьком. Однак, згодом сільський голова Валентин Арчибасов наклав вето на це рішення ради. Голова аргументував: Луцька міська рада не виконує зобов’язання, які взяла на себе, підписавши з Прилуцьким низку договорів про співпрацю, які стосуються різних сфер: транспорту, медицини, освіти тощо.

Натомість депутати запевняють, що договір про співпрацю не виконує якраз Прилуцька сільська рада.

Договір між Луцьком і Прилуцьким передбачав, що частина земель села повинна використовуватися спільно з містом, або ж повністю перейти в користування обласного центру.

“Прилуцька сільська рада не виконує цю вимогу, бо досі не надала ні клаптика землі для спільного використання. Коли пан Арчибасов заявляє про те, що Луцьк не виконує свої умови, то він водночас не виконує основну умову, яку брало на себе Прилуцьке», - наголосив депутат Прилуцької ради Петро Сущук.

Водночас, кажуть обранці, Луцька міська рада свої зобов’язання виконує – нібито вже виділено 2,5 мільйона гривень на ремонт вулиці Наливайка, Богуна, роботи уже розпочаті, відремонтовано частину Будинку культури під ЦНАП, перевезено обладнання, діти можуть відвідувати дошкільні навчальні заклади, усі жителі – міські лікарні.

Вісім депутатів сільради заявили: не братимуть участі в голосуваннях на сесіях, поки сільський голова не скасує своє вето. Зважаючи на те, що всього в раді 14 депутатів, такий крок заблокує її роботу.

***

Натомість сільський голова Валентин Арчибасов переконує – далеко не всі пункти договорів про співпрацю виконуються.

«Є пункти, які ще й не почали виконуватись. Зокрема, це співфінансування ремонту дороги на вулиці Соборності. Ми просили міську раду допомогти хоча б з виготовленням проектно-кошторисної документації (на це потрібно 160 тисяч гривень), однак марно” – наголосив сільський голова.

“По будівництву садочка у селі Дачне взагалі нічого не робиться”, - додав він.

“Єдине, чим допомогло місто – це написання проекту для участі у конкурсі Державного фонду регіонального розвитку. Оце й усе. А обіцяли ж то багато. Для ЦНАПу тільки приміщення відремонтували, але там зараз немає ні людей, ні опалення, ні охорони», - наголошує очільник сільської ради.

Валентин Арчибасов додає – свого часу усі депутати пристали на пропозицію покійного Луцького міського голови Миколи Романюка об’єднувати громади лише після виконання усіх умов співпраці. Це передбачено в кожному договорі, підписаному між міською та сільською радою.

«Якщо договори не виконані, то про що ми можемо говорити? Де гарантії, що вони будуть виконані після об’єднання?», - обурюється Валентин Арчибасов.

***

Щодо сільської землі, яку нібито потрібно передати в користування місту, то дійсно – 85% земель Прилуцької сільської ради знаходиться у приватній власності. Вільні ж землі наразі є лише за межами населених пунктах і поки сільська рада не може ними розпоряджатися.

«На сесії, коли обговорювалась співпраця з містом, я відверто сказав, що 85% земель Прилуцької сільської ради знаходяться в приватній власності, я сказав правду і всі це чули. Зараз ми плануємо внести зміни до генерального плану і ввести до меж сільської ради усі землі, окрім лісів. Їх ми і зможемо передати місту», - наголосив керманич Прилуцького.

«Будемо працювати в цьому напрямку, щоб не образити ні лучан, ні мешканців Прилуцького. Я бачу перспективу в будівництві багатоповерхового житла, адже воно є компактним, та соціальних об’єктів біля нього», - додав він.

«А депутати кому гірше зроблять, якщо не голосуватимуть на сесії? Не приймуть вони кілька рішень, то прийдуть люди і спитають з них», - резюмував посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я думав що Сущук розумніший.Ви подивіться що Луцьк зробив за стільки років для Вишкова,Вересневого і інших околиць.Боротьба іде,і про це відверто говорять можновладці Луцька,тільки за землю.Хай спочатку Луцьк зробить садок,амбулаторію а тоді дайте 10 гектарів землі.А то т ільки сидять міські депутати і думають як рекетнути вашу землю.Проаналізуйте остааі рішення міськради по земельних питаннях і вам все стане зрозуміло.
Відповісти
Сущуку засліпило
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні