--> Луцький бюджет втратить півмільйона через суперечку з автостанцією | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький бюджет втратить півмільйона через суперечку з автостанцією

3
-5
Луцький бюджет втратить півмільйона через суперечку з автостанцією
Суд відмовив Луцькій міськраді у спробі забрати земельну ділянку, що під міською автостанцією на вул. Конякіна, і зобов’язав заплатити півмільйона гривень судового збору.

Про це йдеться у постанові Рівненського апеляційного господарського суду від 24 жовтня 2017 р.

У квітні цього року Волинський господарський суд вирішив, що договір оренди земельної ділянки під автостанцією №1 припинив свою дію. Зокрема, йшлося про те, що «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» змінило форму господарювання із ВАТ на ПрАТ.

Крім того, у 2012 році один із підприємців, що тримає на території автостанції два магазини і кафе – Юрій Герун, через суд розірвав договір оренди на частину землі. Зокрема, на 472 квадрати під його об’єктами.

Тож ділянка, яку міськрада віддала в оренду ще в 2005 році, змінила і розмір, і кадастровий номер.

Тим не менше, апеляція не погодилася із такими аргументами і прийняла власне рішення. Суд визнав, що на спірній землі розташована нерухомість автостанції – будівля автовокзалу, підземний туалет та приміщення для чергового. Згідно із цивільним законодавством, якщо ці об’єкти нерухомості перейшли до іншого власника (від ВАТ до ПрАТ), то до нового підприємства перейшло і право користування ділянкою.

«Оскільки на спірній земельній ділянці знаходяться об’єкти нерухомості відповідача (автостанції, – ред.), така земельна ділянка позивачем (Луцькою міськрадою, – ред.) не може передаватися в оренду іншим особам», – резюмував суд.

Програвши судову тяганину, Луцька міська рада зобов’язана сплатити 236,8 тис грн судового збору за розгляд у першій апеляції та 264 тис грн – за апеляцію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нехай пустоцвіт заплатить витрати з своєі зарплати ,
Відповісти
І дійсно! Чого це нечистоплотні амбіції посадовців Луцької міськради мають оплачувати з грошей міської громади? Нехай ті, що ініціювали протиправні дії, і оплачують! Зрештою, там купа всіляких юристів працює. За що вони отримують зарплатню - за порушення законодавства?
Відповісти
Рабан Микита хай платить. Це він ініціював судовий процес. Саме йому потрібно була частина землі під стоянку. Ганьба Укропу в особі Рабана!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні