З Волині хотіли вивезти старовинну праску і прикордонний знак

1
1
З Волині хотіли вивезти старовинну праску і прикордонний знак
На кордоні з Білоруссю прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці затримали громадянина Литви, який хотів вивезти з України старовинні предмети.

Інцидент трапився у суботу, 4 листопада, - повідомляє Держприкордонслужба України.

Про можливе незаконне переміщення предметів старовини інформація надійшла від співробітників оперативних підрозділів Північного регіонального управління Держприкордонслужби.

Тому, коли учора надвечір в пункт пропуску «Дольськ» на виїзд з України, на смугу руху «зелений коридор» прибув легковий автомобіль «Фольксваген» під керуванням громадянина Литви, його відразу вивели для ретельного огляду.

В результаті у автівці серед особистих речей було виявлено емблему від старовинного польського прикордонного знаку із зображенням двоголового орла, ваги без дати виготовлення та металеву праску.

Сам іноземець 1967 року народження пояснив, що предмети він нібито перевозив на прохання свого товариша.

За даним фактом складені адмінматеріали, предмети вилучено. Чи мають вони культурну та історичну цінність, встановить експертиза.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Праска залишится в украiнi!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні