Білорусь скоротила поставки пального в Україну

2
15
Білорусь скоротила поставки пального в Україну
Поставки бензину А-92 з Білорусі у жовтні знизилися в порівнянні з середньомісячним значенням поточного року на 91% - до 4 тис. т. Про це повідомляє Захід.НЕТ із посиланням на профільний ресурс EnKorr.

Як повідомляється, різке скорочення поставок від основного постачальника призвело до дефіциту бензину А-92 в обсязі 30-35 тис. т, що становить близько 40% споживання цієї марки. Цілком імовірно, що така нестача буде провокувати зростання цін на моторне паливо.

Споживання бензину А-92 у 2017 році становить 80-85 тис. т на місяць. З них на імпорт припадає 40-45 тис. т, які на 98% наповнюються з Білорусі.

Згідно з оперативними даними, у жовтні 2017 року імпортні поставки А-92 склали 9,7 тис. т, з яких всього білоруські - 4 тис. т. Це є мінімальним обсягом білоруських поставок за доступний для огляду період.

Крім того, жовтневий обвал поставок з Білорусі відбився і по бензину А-95: 10,5 тис. т проти середньомісячних 40 тис. т в 2017 році.

Як пише видання, причинами різкого зниження поставок є плановий ремонт на Мозирському НПЗ, а також закінчення у вересні більшості терм-договорів Білоруської нафтової компанії (БНК) з українськими компаніями.

За словами трейдерів, у жовтні БНК (Білоруська нафтова компанія) відправила великі партії бензину на експорт через балтійські порти. Джерела у білоруській нафтовій галузі також вказують на фактор триваючого більше півроку пошуку нового глави БНК, що обмежує маневреність менеджменту компанії при прийнятті рішень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось вам і причина чергового підняття цін..
Відповісти
Білорусь це онуча Росії
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні