Луцька кондитерська фабрика відновить виробництво солодощів

4
9
Луцька кондитерська фабрика відновить виробництво солодощів
У луцької кондитерської фабрики невдовзі можуть з’явитися нові власники, які хочуть відновити повноцінне виробництво солодощів.

Про це йшлося 31 жовтня під час прес-конференції представників компанії «Вестконд» на кондитерській фабриці.

Директор підприємства «Вестконд» Віктор Нижегородцев розповів, що останні десять років були не найкращими для підприємства «Луцьккондитер».

Так, якщо у 2003 році воно було потужним виробником, чиї кондитерські вироби вважались візитівкою міста, то вже у 2017 році воно повністю занепало. З сотень працівників залишилось лише сорок, цехи перебувають в жахливому стані, а сама компанія погрузла у боргах.

«У мене є бажання відновити це підприємство. Не хочу хвалитись, але маю досвід витягування таких компаній з кризи. Сподіваюсь, що у 2018 році ми почнемо відновлення підприємства», - зауважив очільник «Вестконду».

Поки луцька кондитерська фабрика має не найкращий вигляд
Поки луцька кондитерська фабрика має не найкращий вигляд
Підприємство занепадало роками і тепер потребує чималих інвестицій
Підприємство занепадало роками і тепер потребує чималих інвестицій


Юрист компанії Микола Бляшин пояснив, що «Луцьккондитер» уже десять років перебуває в стані банкрутства, а його майно належить різним підприємствам. Деякі з них мають мільйонні кредити, які не в змозі погасити.

Оскільки кредити брались під заставу майна, але так і не були погашені, банк вирішив продати частину нерухомого майна компанії «Вестконд» за умови, що та – погасить борги.

«Компанія «Вестконд» тепер діє від імені банків, які давали кредит», - зауважив юрист.

З його слів, наразі близько 40% нерухомого майна «Луцьккондитера» вже належить «Вестконду», щодо решти – тривають судові тяганини. Микола Бляшин запевняє, що максимум за півроку вони повинні завершитись і тоді все майно луцької кондитерської фабрики перейде до «Вестконду».

Представники ж цієї компанії планують відновити у Луцьку повноцінне виробництво солодощів (нині фабрика виконує лише невеликі приватні замовлення).

Віктор Нижегородцев зауважив, що у 2018 році «Вестконд» планує інвестувати у «Луцьккондитер» 25-30 мільйонів гривень. За ці гроші планують відремонтувати цехи, модернізувати обладнання, закупити сировину та матеріали.
Директор підприємства «Вестконд» Віктор Нижегородцев каже, що хоче відродити луцьку фабрику
Директор підприємства «Вестконд» Віктор Нижегородцев каже, що хоче відродити луцьку фабрику
Юрист компанії Микола Бляшин
Юрист компанії Микола Бляшин

Планують створити близько 200 робочих місць та запустити пралінову лінію, яка вироблятиме цукерки на основі перетертого горіха («Каракум», «Мак»), помадну лінію (цукерки «Ромашка»), лінію цукрового печива, бісквітний цех, цех замовної продукції (торти та короваї), фруктовий та грильяжний цех, цех елітної цукерки («Стріла» та цукерки в коробках).

За попередніми даними, в одну зміну луцька фабрика зможе випускати 400 тонн продукції на місяць.

«Ми поки не можемо сказати, під якою торговою маркою випускатимемо продукцію, але можу запевнити – це український локальний виробник, який представлений на ринку вже сім років. Нас знають не тільки в Україні, а й за кордоном», - зауважив Віктор Нижегородцев.

«Луцьк нам цікавий тим, що тут є обладнання, якого немає в нас. Місцева продукція розширить наш асортимент та можливості», - додав він.

Першим планують запустити цех фруктових цукерок.
Нові власники вже шукають працівників на фабрику
Нові власники вже шукають працівників на фабрику
Фірмові магазини також обіцяють відкрити
Фірмові магазини також обіцяють відкрити
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А цукерочки будуть "хімічні" як і скрізь..
Відповісти
Дуже приємно, що пан Бляшин кінець-кінцем особисто прийняв участь у перешкоджанні виробничумо процесу на фабриці.
Фабрика як працювала, так і працює. Виробництво - не припиняється, продукція - відвантажується і по Україні і за кордон. Власники не мінялися.
Хто не знає, Бляшин - відомий рівненський рейдер, а також крадій з бюджету. Його сім'я, а також він особисто, непогано збагачувалася на державних тендерах. Але карні справи вже відкриті. І відкати не допоможуть. Поцікавтеся наприклад тендером TODINI Costruzioni Generali S.р.А. - їх сраним віником погнали, бо модна італійська фірма, лицем якої є Бляшин, тупо взяла гроші та нічого не побудувала.
І так далі...
Що стосується майна фабрики - Бляшину дуже хотілося б його поцупити, але не кажи гоп...
Виготовивши незаконний дублікат документів на 2 будівлі стаєш не власником, а підозрюваним.
Відповісти
Фабрика зовні в жахливому стані,в цеху напевно ще хуже
Відповісти
Польська Т.М., щось забагато на себе береш, назвавшись "прокурором". Ще сама недавно бігала від тих прокурорів. Дешевенький коментар...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні