Вибори в Іваничівську громаду: екс-голова РДА «побив» голову райради

0
6
Вибори в Іваничівську громаду: екс-голова РДА «побив» голову райради
Головою Іваничівської об’єднаної територіальної громади за результатами виборів 29 жовтня став представник політичної сили «УКРОП» Федір Войтюк.

Попередні результати голосувань оприлюднила прес-служба «УКРОПу», яка вела паралельний підрахунок голосів.

Багато років перед цим Федір Войтюк був головою Іваничівської селищної ради.

Він отримав орієнтовно 60 % голосів. Основним конкурентом Войтюка став чинний голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь, який мав орієнтовно 20 % підтримки.

58-річний Федір Войтюк пропрацював вісім років заступником голови Іваничівської РДА. З 2010 до 2017 року він був головою Іваничівської селищної ради.

Крім того, впродовж 2015 року чиновник очолював Іваничівську РДА. У жовтні 2015 року його вдруге обрали головою селищної ради, проте більше місяця після цього він залишався на посаді в райдержадміністрації. Це не сподобалося місцевим «свободівцям», які навіть вирішили розбиратися через суд.

МАЙНО МАЙЖЕ ВСЕ МАМИНЕ

Згідно з декларацією про доходи, майже все нерухоме майно нового голови об’єднаної громади записано на його матір. Вона володіє будинком в Іваничах на 79,4 м2, гаражем та господарською будівлею.

На матір чиновника записано дві земельні ділянки в Іваничах сумарною площею 2,5 тисяч м2 та одну на 2,5 тисяч м2 в Іваничівському районі. Ще 2,8 тисяч м2 землі сім’я Войтюків орендувала в Іваничівської селищної ради.

Дочка голови ОТГ має квартиру в Нововолинську площею 44,7 м2.

Федір Войтюк за 2016 рік заробив 102,6 тисяч гривень (8,6 тисяч гривень щомісяця). Його дружина – 63,6 тисяч гривень в ПАТ «Волиньгаз». За 45 тисяч гривень Федір Войтюк продав свій транспортний засіб. 19,4 тисяч гривень пенсії мала матір Войтюка, а 10,3 тисяч гривень отримала його дочка допомоги при народженні дочки.

Іваничівська ОТГ: хто увійшов, площа, населення

Іваничівська ОТГ охоплює 95,6 км2 та понад 10 тисяч населення. До громади увійшли три ради: Іваничівська селищна рада (селище Іваничі, села Долинка, Романівка), Мишівська сільська рада (села Мишів, Древині, Іванівка, Лугове) та Соснинська сільська рада (села Соснина, Менчичі).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні