У Луцьку дегустували винну і копчену сіль

0
0
У Луцьку дегустували винну і копчену сіль
У Луцьку дегустували десять видів незвичної солі – копчену на вишні та горіхові, настояну на вині та лимонові, з додаванням активованого вугілля…

Сіль привезли на форум рестораторів West Rest Forum, який відбувся 27 жовтня у луцькому розважальному центрі "Адреналін".

Куратор конгресу шеф-кухарів Fontegro Ukraine і Fontegro Expo Катерина Авдєєва переконана, що сіль – це універсальна річ, якою можна, як надати страві смаку і вигляду, так і зіпсувати його.

Виявляється, окрім звичної усім кам’яної солі, у світі є ще тисяча інших видів! Наразі вивчено та описано близько 300 видів. Топові шеф-кухарі світу використовують в своїй роботі по кілька десятків видів солі, в Україні ж обмежуються максимум двома-трьома.

До Луцька єдиний в Україні соляний сомельє привезла сіль, копчену на горіхові та вишні, випарену в лимоні, з додаванням в’ялених томатів, винну сіль, чорну, рожеву та інші. Усі вони мають не лише різний смак і запах, а й різну форму – дрібними крупинками, хлоп’ями тощо.

Катерина Авдєєва розповіла, що кожен вид солі пристосований до певних страв. Одна – для салатів, інша для м’яса чи морепродуктів. Є й така, яка не має особливого смаку, але своїм виглядом може прикрасити страву. Це зокрема стосується чорної солі.

«За останні 30 років світова кухня змінилась так, як не змінювалась за тисячу. Тому ми не можемо стояти на місці. Смаки міняються і люди готові до новинок», - наголосила соляний сомельє.
Єдиний в Україні соляний сомельє Катерина Авдєєва
Єдиний в Україні соляний сомельє Катерина Авдєєва
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні