У Луцьку представили грандіозну експозицію «Переможці-2»

0
-2
У Луцьку представили грандіозну експозицію «Переможці-2»
У Луцьку презентували «Переможців-2» - масштабний мультимедійний проект, героями якого стали бійці, які втратили на війні частини тіл, утім лишилися сильними, красивими і непереможними. В рамках проекту – грандіозна фотовиставка зі світлинами Героїв, спецвипуск журналу Viva, концерти і спілкування з учасниками проекту.

У Луцьк «Переможці-2» приїхали у суботу, 21 жовтня, “оселившись” у ТРЦ «ПортCity». Фотовиставка на арені «ПортCity» працюватиме тут до 26 жовтня.

Проект організував журнал Viva та канал “1+1”. У Луцьку до “Переможців-2” долучився Благодійний фонд Степана Івахіва “Патріоти Волині”.

На відкриття проекту у «ПортCity» завітали меценати, благодійники, ветерани АТО.

Підтримати переможців приїхав відомий український співак Арсен Мірзоян.

Представляла проект ведуча “1+1” Соломія Вітвіцька.

ТІ, ХТО НАДИХАЄ

Масштабні світлини зі зображенням Героїв розмістили у ТРЦ «ПортCity». На фото військові, які під час війни втратили кінцівки. Однак, незважаючи ні на що, продовжують жити повноцінним життям та надихають своїм прикладом.

«Насправді «Переможці» - це вже одна сім’я, одна родина, і ми вже знаємо одине про одного багато, можливо, навіть частіше спілкуємось одне з одним, ніж з реально рідними людьми. Для мене проект «Переможці» розпочався близько трьох років тому, якраз з Анною Гвоздяр ми були в київському шпиталі і там провідували хлопців», - поділилися спогадами Соломія Вітвіцька.

«Ми присвячуємо цю мистецьку історію ветеранам АТО, параолімпійцям, котрі втратили кінцівки, але абсолютно не втратили сили духу. Та надихають усіх нас, і мене в тому числі», - розповіла ведуча.

Проект «Переможці» уже презентували в двадцяти містах України та в двох десятках країн. Організатори переконані, що саме така ініціатива – можливість ще раз сказати світу про те, що насправді відбувається в нашій країні.

“ПАТРІОТИ ВОЛИНІ” НЕ СТОЯТЬ ОСТОРОНЬ

Важливою також є й допомога у презентації проекту. Так, у Луцьку до її реалізації долучився благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині».

“Це неймовірна ідея, і ми дякуємо за честь приймати участь в такому заході. Благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» ще в травні 2015 року започаткував проект «Збережи життя солдату». І вже відправив допомоги більше ніж на 70 мільйонів гривень», - зазначив помічник нардепа Степана Івахіва, керівник фонду “Патріоти Волині” Денис П’ятигорець.

“Ми й надалі будемо продовжувати такі заходи, доки ця клята війна не закінчиться. Ця війна дала багато жалю, багато болю і розбила багато життів, але, так само, вона дала отаких неймовірних людей, які посеред нас, які надихають, які мотивують, яких треба славити кожного дня. Дякую за те, що ви є”, - додав він під час презентації “Переможців-2”.

“ЗАВДЯКИ ВАМ ХОЧЕТЬСЯ ЖИТИ ПОВНОЦІННИМ ЖИТТЯМ”

Під час презентації проекту «Переможці» у Луцьку збирали кошти для волинського військового Андрія Заня. Він потрапив під артилерійський обстріл та втратив ліву ногу. Чоловіку змушені були ампутувати кінцівку в польових умовах.

Наразі ж Андрій Зань мріє придбати собі спортивний протез та займатися спортом. Допомогти у цьому йому могли всі небайдужі, придбавши журнал «Переможці», або ж вкинувши пожертви в благодійні скриньки.

Окрім того, подякував присутнім й військовий з Волині Сергій Катеринюк. Він не зміг приїхати до Луцька, оскільки був важкопоранений та перебуває в одній з київських лікарень, тому записав відеозвернення.

«Дякую вам, що ви приїхали на Волинь і підтримуєте таких як я. Завдяки вам хочеться жити повноцінним життям. Хотів би так само бути переможцем. Я та дорогі мої друзі були в АТО, захищали нашу країну. Але така ситуація склалася, що є поранені, але головне не падати духом і жити далі.

В мене така ситуація склалася, що після АТО, я приїхав додому і хата згоріла. Але мені допомогли волонтери. Дякую Володимиру Пащенку і «12 каналу» за те, що вони допомогли зробили флешмоб і допомогли зібрати гроші на нову хату», - розповів Сергій Катеринюк.

Нагадаємо, "12 канал" організував флешмоб «Зроби добро за 12 годин» зі збору коштів для Сергія Катеринюка, у якого згоріла хата.

На благодійному заході виступав для присутніх співак Арсен Мірзоян, який, до слова, також активно долучається до допомоги військовим. Окрім того, на презентації виступали музичні гурти «Пластилін», «Такалаба», «Резус Блюз».


Текст - Аліна БЕКЕРУК
Фото - Віктор ЮРЕВИЧ


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні